طراحی دکوراسیون

تعیین سبک یکی از فاکتورهای مهم در طراحی دکوراسیون است. در طراحی دکوراسیون سبک‌های بسیاری وجود دارد و طراح باید با توجه به کاربری فضا، امکانات موجود و سلیقه کاربران یکی از این سبک‌ها را انتخاب کند. یکی دیگر از فاکتورهای اصلی و مهم در طراحی و اجرای دکوراسیون چیدمان است. در چیدمان فضا نیز بایستی به موارد بسیاری توجه کرد. چیدمان آخرین مرحله در اجرای دکوراسیون یک فضا به حساب می‌آید و به همین علت از اهمیت دو چندانی برخوردار است. چرا که طراحان خبره می‌توانند با به کارگیری چیدمان تخصصی و حرفه‌ای کم و کاستی‌های موجود در مراحل قبلی را نیز پوشش دهد. در چیدمان فضاها یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی که باید به آن دقت داشت، کاربری فضا است.

طراحی دکوراسیون یکی از شاخه‌های معماری می‌باشد. باید به این نکته توجه داشت که هر شاخه تخصصی در هر رشته صرفاً در محدوده همان مجموعه معنادار خواهد بود. بهترین ساختمان ها و فضای داخلی، محیط‌هایی هستند که میان عناصری که کلیت را تشکیل می‌دهند، ناهمخوانی وجود نداشته باشد. در میان عناصر، جنبه‌های سازه‌ای یک ساختمان، برنامه ریزی سایت، محوطه سازی، مبلمان و گرافیک معماری (علائم)، و علاوه بر این جزئیات داخلی است که در نمونه‌های بسیاری از ساختمان‌های برجسته و داخلی ایجاد شده است و به شکل یکپارچه (هماهنگ) فعالیت می‌کنند. به علت پیچیدگی تکنولوژیکی، برنامه‌ریزی و ساخت در دوران معاصر امکان پذیر نیست. معمار یا طراح در کلیه جنبه‌های ساختمانی که در دوران مدرن ساخته می‌شود متخصص باشد.

اغلب تصور می‌کنند که طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی یکسان هستند، اما در حقیقت چنین نیست. زمانی که یک دکوراتور داخلی رنگ دیوار را انتخاب می‌کند، یک طراح داخلی به منظور تغییر ساختار یک اتاق، رنگ را تغییر می‌دهد. دکوراتور داخلی با ظاهر و حس اتاق، با اضافه نمودن وسایل جانبی از قبیل پرده و فرش  سر و‌ کار دارد، در حالی که یک طراح داخلی سعی می‌کند تا بهترین استفاده را از فضا ببرد.

انواع طراحی دکوراسیون اداری

دکوراسیون اداری بهتر است دارای فضایی آرامش بخش و زیبا باشد تا کارمندان بتوانند در محیطی متفاوت فعالیت‌های روزمره‌شان را انجام دهند. برای طراحی دکوراسیون اداری مناسب است در انتخاب نورپردازی، مبلمان، رنگ و وسایل کاربردی دیگر حساسیت لازم را به خرج دهید تا بتوانید دکوراسیونی شیک و در عین حال مدرن را در فضای کاری خود ایجاد نمائید.

در طراحی دکوراسیون اداری افزون بر توجه به زیباسازی فضا، بهینه سازی فضا نیز از نظر کاربردی، صوتی و بصری دارای اهمیت است. دقت داشته باشید که وسایل کاربردی در دکوراسیون اداری باید به گونه‌ای مرتب و منظم چیده شوند. در فضای اداری کوچک مطلوب است جهت ایجاد نظم بیشتر از کمدها و قفسه‌های اداری استفاده شود تا فضای کاری بی‌نظم و آشفته به نظر نرسد. طراحی نورپردازی برای فضای اداری بایستی کاملاً بدون نقص انجام شود و افزون بر این باید رنگ‌هایی در طراحی دکوراسیون اداری به کار رود که بر روحیه کارمندان تاثیر مثبتی داشته باشد.

1. سبک مدرن مینیمالیستی:

در این سبک دقت فراوانی وجود دارد. هیچ موردی بیش از اندازه نیست و زمینه شلوغی ندارد. در این سبک تاکید بر ساده سازی است. اغلب از رنگ‌های روشن استفاده می‌شود و چنانچه بخواهیم دقیق‌تر بگوییم رنگ‌های پر زرق و برق در آن به کار می‌رود.

2. سبک کلاسیک:

این سبک توسعه یافته و خالص شده می‌باشد و پر از جزئیات است. این جزئیات را می‌توان در ساختار فایل‌های اداری، به طور ویژه در رنگ‌ها و ست آن‌ها، مشاهده کرد.

3. سبک روستیک:

طراحی این سبک شلوغ بوده و همراه با جزئیات زمخت می‌باشد.

4. سبک کلاسیک تفسیری:

این سبکی اصلاح شده و ظریف است. در این مدل، جزئیات سبک کلاسیک شمایلی تازه به خود می‌گیرند.

5. سبک رترو:

این سبک به دهه‎های 50، 60 و70 بر می‌گردد. در این سبک از رنگ‌های جیغ و سبک‌های بامزه استفاده می‌شد.

6. سبک ماوریک:

این سبک قسمتی از سبک مدرن می‌باشد. این سبک دارای رویکردی نوآورانه، غیر معمول و نا متعارف است.

طراحی دکوراسیون اداری کلاسیک

هم اکنون، طراحی دکوراسیون اداری دغدغه‌ی بسیاری از مدیران شرکت‌هاست. زیرا یک دکوراسیون مطلوب تاثیر بسیاری در جذب مشتری خواهد داشت. سازمان‌هایی با اندازه بزرگ و شرکت‌هایی با فضای مناسب نیاز به یک دکوراسیون ایده‌آل دارند. طراحی کلاسیک برای محیط‌های اداری با متراژ بزرگ می‌تواند مناسب باشد. سبک کلاسیک، یکی از پرطرفدارترین سبک‌ها در دکوراسیون اداری است که می‌تواند یک فضای گرم و صمیمی در محیط اداری ایجاد نماید.

طراحی دکوراسیون اداری می‌تواند به سبک مدرن یا کلاسیک باشد. هر کدام از این سبک‌ها به نحوی جذاب و زیبا هستند. برخلاف دکوراسیون اداری مدرن که برای فضاهای کوچک مناسب‌تر هستند، سبک کلاسیک در محیط اداری در فضاهای بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد. با تلفیق مبلمان اداری با سبک کلاسیک می‌توان طراحی متفاوت و دکوراسیون رسمی داشت. رنگ‌هایی از قبیل کرم، قهوه‌ای، سفید و … برای طراحی کلاسیک انتخابی مناسب می‌باشند و افزون بر این چنانچه تمایل دارید حس گرمای ویژه‌ای در فضای اداری ایجاد شود، بهتر است از رنگ‌های تیره و گرم استفاده کنید.

به منظور طراحی مراکز اداری و تجاری با سبک کلاسیک بهتر است از تابلوهای بزرگ استفاده کنید و این تابلوها را در مکانی مناسب نصب نمائید. علاوه بر این می‌توانید ساعتی با طرح و رنگی خاص را جهت نصب روی دیوار انتخاب کنید. به کارگیری گل و گیاه و مجسمه‌های زیبا در مکان‌های اداری یکی دیگر از انواع ایده‌های خلاقانه و کاربردی می‌باشد. متریال‌هایی از قبیل شیشه و چوب جذابیت ویژه‌ای را به طراحی‌های اداری می‌بخشند و شکوه آن‌ها را افزایش می‌دهند، از این رو بهتر است در طراحی کلاسیک از طرح و نقش‌های خاص استفاده کنید.

این سبک دارای عناصری از سده‌های گوناگون تاریخی بوده و به مشتریان و کارمندان ادارات این قابلیت را می‌دهد که آرامش را در محیط کار برقرار سازند. دکوراسیون اداری کلاسیک، یک دکوراسیون و سبک با اصالت به شمار رفته و به کارگیری آن به شدت توصیه می‌شود.

طراحی دکوراسیون اداری مدرن

دکوراسیون اداری مدرن از دسته پرطرفدارترین سبک‌های طراحی و چیدمان وسایل اداری است که در کنار ویژگی‌های باب روز و استفاده از المان‌هایی نظیر مبلمان مدرن، رنگ، نور و… گرچه در وهله اول موضوع زیبایی شناسی را در اولویت قرار می‌دهد؛ اما با اجرای اصولی، تاثیرات قابل توجهی در پیشرفت روند کاری نیز ایجاد می‌کند.

در طراحی دکوراسیون اداری مدرن افزون بر توجه به زیباسازی فضا، بهینه سازی فضا نیز از نظر کاربردی، صوتی و بصری دارای اهمیت است. دقت داشته باشید که وسایل کاربردی در فضای دکوراسیون اداری بایستی به گونه‌ای مرتب و منظم چیده شوند. در فضای اداری کوچک بهتر است، جهت ایجاد نظم بیشتر از کمدها و قفسه‌های اداری استفاده شود تا فضای کاری بی نظم و آشفته به نظر نرسد. در طراحی مکان‌های اداری باید به نورپردازی محیط نیز توجه به خصوصی داشته باشید. طراحی نورپردازی برای فضای اداری بایستی بدون نقص باشد و افزون بر این باید رنگ‌هایی در طراحی دکوراسیون اداری مدرن به کار رود که بر روحیه کارمندان تاثیر مثبتی داشته باشد. چنانچه تمایل دارید دکوراسیون اداری مدرن به نظر برسد بهتر است در انتخاب مبلمان و صندلی و میز دقت کافی به خرج دهید و مبلمان و صندلی‌هایی را برای مکان‌های اداری انتخاب کنید که آسوده و لوکس باشند. به منظور زیباتر به نظر رسیدن دکوراسیون اداری می‌توان از گل‌های مصنوعی و یا طبیعی استفاده کرد. به کارگیری تابلوهای دیواری زیبا و خاص نیز می‌تواند موجب جذاب‌تر به نظر رسیدن فضای شرکت و یا اداره شود. رنگ‌های شاد و مناسب موجب می‌شوند تا محیط اداری به یک محیط شاد، سرزنده و پویا تبدیل شود. افزون بر رنگ، نور‌پردازی و روشنایی نیز بر روی کارمندان تاثیرگذار است. نبود نور کافی در محیط کار موجب خستگی و خواب آلودگی پرسنل می‌شود. در طراحی دکوراسیون اداری مطلوب است، در انتخاب نورپردازی، مبلمان، رنگ و دیگر وسایل کاربردی حساسیت لازم را داشته باشید تا بتوانید دکوراسیونی شیک و در عین حال مدرن را در فضای کاری خود ایجاد نمائید.