اجرای کناف
پیشرفت فناوری ساخت و ساز در سالیان اخیر موجب جایگزینی مصالح نوین با مصالح سنتی شده است. از جمله این موارد میتوان به سیستمهای ساخت و ساز خشک اشاره نمود که به کارگیری آنها در صنعت ساختمان سازی به شکل فراگیر در اروپا و در ایران در حال توسعه است. صفحات روکش دار گچی یکی از مصالح اساسی مورد استفاده در ساخت و ساز خشک هستند.
کناف یک نوع صفحه روکش دار گچی (Dry Wall) است که توسط شرکت کناف تولید میگردد. کناف بیش از 8۰ سال است که در زمینهی صنایع ساختمانی در حال فعالیت است. این شرکت توسط برادران کناف (کارل و آنفوس کناف) در سال ۱۹۳۲ پایهگذای شد. هم اکنون شرکت کناف یکی از شرکتهای بین المللی در صنایع ساختمان به شمار میرود. سقف ها و دیوارهای جداکننده (تیغه) کناف سازههای فلزی یکپارچه گالوانیزهای هستند که صفحات روکش دار گچی و سیمانی بر روی آنها پیچ میشوند. درز بین صفحات با بتونه درزگیری پر شده و سطوح صاف به وجود آمده رنگ آمیزی میگردند.
در اصل کناف نسل جدید گچ به حساب می آید و تمامی فعالیتهای ساختمانی که با گچ و برخی متریالهای دیگر قابل انجام بوده را با بک دسته مزایای جدید مانند سرعت کار بالا، تنوع بیشتر در طراحی، امکان کار شدن سقف و دکور در 4 سانتیمتر و ترکیب انواع نورهای دکوراتیو و اصلی و … که از ضخامت ها و انواع پانلهای گوناگون (با توجه به کاربرد مورد نظر در محیطهای عادی، رطوبتی، حرارتی، نما و…) تهیه میشود و امروزه به عنوان یکی از مهمترین عناصر ساختمانی از آن یاد میگردد.
اجرای کناف
اجرای کناف یک تخصص حرفهای است که جهت انجام آن باید از نیروهای ماهر کناف کار در نمایندگیها و شرکتهای معتبر در حال فعالیت استفاده نمود. کناف یکی از مصالح اساسی مورد استفاده در ساخت و ساز به شکل خشک (بدون استفاده از آب) میباشد، که در ایجاد طراحیهای مختلف بر روی دیوارها و سقفهای کاذب مورد استفاده قرار میگیرد.
با توجه به بخشی که میخواهید کناف را به کار ببرید، مراحل اجرا متفاوت میباشد. برای نمونه به اجرای کناف در سقفهای کاذب می پردازیم. جهت اجرای کناف در سقفهای کاذب از تخته گچهای پیش ساخته به منظور پوشش کامل سقف استفاده میکنند. این تختههای گچی بر روی پروفیلهای فلزی که بر روی سقف اصلی هستند، متصل میشوند. مراحل کار به این شکل است که ابتدا شبکه فلزی را به سقف اصلی متصل کرده و سپس پنلهای گچی را به زیرسازهای فلزی متصل میکنند و در گام بعد باید کلیه درزها را بتونه کرده و سطحی صاف را ایجاد نمایید.
پس از اجرا بایستی یک لایه ماستیک بر روی کار بزنید تا سطحی یکنواخت جهت زیرسازی رنگ ایجاد کنید. پس از خشک شدن بتونه، میتوان اقدام به رنگ آمیزی سقف یا دیوار کناف کرد. پس از خشک شدن رنگ آمیزی نیز میتوان اقدام به نصب المانهای نوری همچون هالوژن، نوار نورانی، نور مخفی و … کرد. لازم به بیان است که میتوان تأسیسات الکتریکی را از پشت کناف عبور داد و برای دسترسی به آنها صفحات را برش زد و پس از انجام تعمیرات، دوباره صفحات را به زیر کار چسباند.
انواع اجرای کناف
گچ کاری موجب کثیف شدن محیط منزل میشود. اگر چه برخی از افراد میپندارند که چنانچه گچ کار یک فرد متخصص باشد امکان ریختن گچ بر روی زمین و یا دیوار وجود ندارد اما باید این را در نظر داشت که اگر گچ کاری در جهت مخالف جاذبهی زمین باشد و خواه ناخواه امکان ریختن گچ وجود دارد. ساخت و ساز خشک همان اجرای کناف میباشد که به چهار صورت اجرا میشود:
- کناف کاری دیوار کاذب پوششی: از این سبک اغلب در تعمیر ساختمانهای قدیمی استفاده میشود.
- کناف کاری دیوار کاذب جداکننده: جهت جداسازی فضای داخلی ساختمان به کار میرود.
- کناف کاری سقف کناف به شکل مشبک: برای آمادهسازیسقفهای مشبک کناف از تایلهای پوشالی و گچی استفاده میشود.
- کناف کاری سقف کاذب کناف به صورت یکپارچه: اغلب از این سقفها به منظورجایگزین سقفهای کاذب استفاده میشود.
پس از اتمام نصب دیوارها و علاوه بر این سقفهای از پیش ساخته شده، لازم است که کار عاری از ناهمواری و با بهترین شکل جهت رنگ آمیزی مهیا شود. به منظور انجام این کار در وهله اول بتونه کاری برای محو نمودن ناهمواریها در محل پیچها انجام میشود. در مرحله بعد برای اینکه رنگ آمیزی نتیجه مناسبتری داشته باشد، از ماستیک استفاده میشود. اجرای ماستیک به این صورت است که لایهای نازک و با ضخامت 1 الی 2 میلیمتر روی سطوح کار با ماستیک کناف انجام میشود. در مرحله سوم برای جذب بهتر کاشی، رنگ روغن یا کاغذ دیواری باید لایهای از آستر پس از اجرای ماستیک بر روی سطح کار اجرا شود.
کناف دیوار
کناف دیوار نسل تازهای از دیوارهایی است که در حال حاضر در ساختمان سازی و دکوراسیون داخلی مورد استقبال قرار گرفته است. امروزه آن چیزی که در ساخت دیوارهای ساختمانی مورد توجه قرار میگیرد، ویژگی عایق بودن آن میباشد که در دیوارهای کناف این خاصیت مشاهده میشود. از کناف میتوان به عنوان پوششی برای سقف و دیوار استفاده کرد. استفاده از کناف به عنوان پوشش دیوار امکان اجرای طراحیهای گوناگون بر روی آن را نیز فراهم نموده و در زیبایی محیطی نقش دارد.
دیوار جداکننده کناف، در حل حاضر برای جداسازی دیوارها در مکانهای متفاوت به کار گرفته میشوند که با نام درای وال نیز مطرح هستند. این دیوارها اغلب برای فضای داخلی منزل، بخش دیگر ساختمانها و یا دیوارهایی که باربر نیستند، کاربرد دارند. دو نوع از این دیوارها تحت عنوان C.C.W و U.U.W وجود دارند که در داخل چهارچوب درب به کار میروند. سپس توسط پیچهای ویژهای به همراه صفحههایی از جنس چوب یا گچ روی در محکم میشوند.
در این میان امکان دارد شکافها یا درزهایی بین قابها و صفحههای نصب شده به وجود بیاید که برای این عمل از بتونه یا نوارهای چسبی به منظور پوشاندن آنها استفاده میکنند. این عمل بایستی خیلی حرفهای و با دقت صورت بگیرد. با انجام این کار هیچ اثری از درزها و شکاف ها باقی نمیماند که میتوان آنها را با کاشی، سرامیک و یا عایقهای صوتی و گرمایشی پوشاند. دیوار جداکننده کناف بسیار نازکتر از دیوارهای آجری و بتنی میباشند، به همین علت می توان به آسانی تغییرات دلخواه را در آنها ایجاد کرد.
کناف سقف
کناف سقف یکی از شیوههای متفاوت و جذاب جهت تزئین سقف است؛ تزئین سقف با استفاده از گچ از گذشته مرسوم بوده است اما اجرای آن به مهارت و خلاقیت بسیاری از سوی فرد اجرا کننده آن نیازمند است. به کارگیری گچبری و آینهکاری در سقفها در معماری سنتی ایرانی به وفور مشاهده میگردد. پس از گذشت زمان، سبک معماری سنتی جای خود را به معماری نوین داده است و استفاده از روشهای مدرن مانند کناف سقف مرسوم شده است.
کناف سقف سازهای است که از آن جهت تزیین سقف اماکن استفاده میشود و نصب آن جزء ساخت و ساز خشک به شمار می میرود. به این مفهوم که برای نصب آن نیازی به استفاده از ملات نیست. به منظور اجرای آن دو بخش زیرساخت و روساخت لازم است. زیر ساخت کناف از جنس فولاد با آبکاری روی است که با پیچ به سقف وصل میگردد. سپس بخش روساخت نیز به آن پیچ میشود. بخش روساخت از گچ یا سازه معدنی تهیه شده است و امکان رنگ آمیزی دارد که پانل یا تایل از انواع آن است.
به علت انعطافپذیر بودن این نوع از سقف، امکان ایجاد طرحهای هندسی گوناگون فراهم خواهد شد. میتوان اشکال تولید شده توسط این سقف را با نورپردازیهای زیبا ترکیب نمود تا جلوهگر هنر و معماری در سقفهای کاذب باشند. کناف سقف به موجب سبک بودن فشاری به سقف و بنا وارد نمیکند و همین سبب راحتی هرچه بیشتر نصب سازه میشود. از طرفی دیگر با به کارگیری از این نوع سازه هزینهها تا حد بسیاری کاهش مییابد. ساخت اولیه این محصول از کشور آلمان بوده و بهترین نوع و جنس کناف نیز متعلق به کشور آلمان است.
کناف سقف پذیرایی
سقف را میتوان با رنگ و نقاشی، سرویس گچکاری و گچبری، انواع کاغذ دیواری و کناف دیزاین کرد. مقصود از این طراحی ایجاد زیبایی در فضایی غیر قابل استفاده است. به کارگیری از کناف سقف یکی از راههایی است که به فرد برای داشتن دکوراسیونی شیک و زیبا کمک میکند. به همین علت استفاده از کناف برای سقف محبوبیت بسیاری ایجاد کرده است و افراد با سلیقه از این نوع روکش گچی به منظور تزئین پذیراییهای خود استفاده میکنند.. طرحهای کناف سقف پذیرایی به صورت چشمگیری متنوع و زیبا هستند که هر فرد سخت پسندی نیز به آن علاقمند میشود.
مهمترین و اصلیترین بخش منزل پذیرایی آن میباشد، پس بایستی این بخش کاملاً زیبا و شیک باشد. در گذشته به منظور زیبا شدن سقف پذیرایی از گچ بری استفاده میشد که نامهای گوناگونی از جمله گلویی، دور چراغ و … داشتند اما به مرور زمان و به وجود آمدن کناف سبب شد که سقف پذیراییها شکل و زیبایی ویژهای به خود پیدا کنند.. اجرای کناف سقف پذیرایی افزون بر زیبایی ظاهری از لحاظ نورپردازی نیز بسیار خارق العاده و باور نکردی میباشد. سقف پذیرایی به علت متراژ و بزرگی که دارد میتوان طرح های بسیار زیبا و شیک را روی آن اجرا کرد. دکوراتیوها سقف را دیوار پنجم مینامند. سقف ساختمان سطح گستردهای را اشغال کرده و مکان مناسبی برای طراحیهای خلاقانه است. کناف کاری سقف پذیرایی به عنوان یکی از زیباترین و مدرن ترین طراحیها، طرفداران بسیاری دارد. به طور معمول این طراحی با سایر اتاق ها تفاوت دارد
کناف سقف آشپزخانه
هنگامی که افراد در فضای داخلی خانه قرار میگیرند، خواسته یا ناخواسته نگاه آنها به سقف میافتد و افزون بر این چنانچه سقف بخشهای مختلف منزل دارای طراحی خاص و شیکی باشد سبب میشود تا دیگر وسایل و طراحی معماری منزل زیباتر به نظر برسد. جهت طراحی سقف آشپزخانه میتوان از سقف کاذب کناف و آسمان مجازی، چوب و آینه استفاده نمود. سقف آشپزخانه یکی از مهمترین جزئیات در آشپزخانه است که بر زیبایی و جذابیت طراحی داخلی آشپزخانه تاثیر بسزایی دارد، از این رو مطلوب است، در هنگام طراحی سقف آشپزخانه و نورپردازی آن حساسیت لازم را به خرج دهیم.
اجرای کناف سقف آشپزخانه یکی از ایدههای تازهای میباشد که در حال حاضر طرفداران بسیاری را به خود جلب نموده است. چرا که آشپزخانه یکی از مهمترین بخش محیط داخلی منازل میباشد و زیبایی آن جلوه ویژهای به محیط میبخشد اما برای زیبایی سقف آشپزخانه مناسبترین روش، اجرای کناف میباشد که هم موجب زیبایی و جذب مهمانان میگردد اما مهمترین نکته آن است که تلاش کنید که طرحهای کنافی زیاد شلوغ نباشد و نورپردازی آن کم باشد، زیرا موجب نامرتب جلوه دادن آشپزخانه میشود. علاوه بر این تلاش کنید چنانچه اگر آشپزخانه منزل شما دارای سبک مدرن میباشد، از کناف استفاده نکنید، زیرا اجرای کناف برای خانههای امروزی میباشد.
اجرای کناف زمانی صورت میگیرد که ساختمان از نظر لحاظ دیوار کشی و کاشی کاری تکمیل شده باشد و تنها سقف آن باقی بماند که این مرحله بهترین زمان جهت اجرای کناف می باشد. پس توجه داشته باشید که پیش از کاشی کاری و یا گچ کاری دیوار ها نمیتوان کناف کاری نمود.
اجرای کناف پشت تلویزیون
یکی از جذابترین بخشهای خانه جهت طراحی داخلی، اجرای کناف پشت تلویزیون است. با اجرای شیکترین و مدرنترین کناف پشت تلویزیون، میتوان با هزینهای معقول، حال و هوای پذیرایی را تغییر داد و زیبایی منزل را دو چندان نمود. اجرای کناف پشت تلویزیون تازهترین راهکار برای دکوراسیون داخلی است. از آنجا که ظاهر خانههای امروزی به خصوص آپارتمانها مشابه هم شدهاند. از امکانات و طراحیهای یکسانی برخوردارند. با به کارگیری از خدمات اجرای کناف پشت تلویزیون میتوان منزل خود را خاص و متمایز نمود.
با نظر به انعطاف پذیر بودن کناف، اجرای و طراحی کناف پشت تلویزیون در تنوع بسیاری انجام میپذیرد. در حقیقت یک کناف کار حرفهای میتواند باکس کناف مربع شکل، باکس کناف مثلثی، باکس گرد، بیضی و باکس با اشکال غیر هندسی را به شکلی مطلوب ایجاد کند، تا فضای پذیرایی و یا اتاق نشیمن منحصر به فرد و خاص گردد. حتی میتواند با اجرای نورپردازی رنگی حس و حالی ملایم و جالبی به تصویر بکشد.
تی وی روم به مفهوم اتاق تلویزیون میباشد، که در حال حاضر به جای استفاده از میز تلویزیون با استفاده از کناف محیطی را برای گذاشتن تلویزیون تعبیه میکنند. یکی از مهمترین علت استقبال مردم جهت اجرای تی وی روم زیبایی فوق العادهای است که به دکوراسیون و محیط داخلی منزل میدهد. افزون بر آن به علت اینکه در این سبک تلویزیون بر روی دیوار نصب میگردد و به اصطلاح دور آن به واسطهی کناف ابزار زده میشود، سبب آن است که دیگر محیط زیادی از منزل را اشغال نکند. به طور کلی مناسبترین راه برای خانههای کوچک و کمجا همان اجرای تی وی روم میباشد.