مراحل ساخت کمد دیواری
ساخت کمد دیواری به مهارت ویژهای احتیاج دارد و باید نوع آن بسته به اندازه محیط اتاق و انتظاری که از آن دارند معین شود. مراحل ساخت کمد دیواری عبارت است از:
- انتخاب مدل:
به منظور انتخاب راحت تر مدل کمد دیواری بهتر است که ابتدا هدفتان از ساخت کمد دیواری را تعیین کنید.
- اندازهگیری محل قرارگیری کمد دیواری:
در هنگام ساخت منزل گاهی مواقع یک فرورفتگی جهت قرار دادن کمد دیواری ایجاد میکنند و یا در اتاقهایی که این فرورفتگی وجود ندارد، یک ضلع از اتاق را برای نصب کمد دیواری مشخص میکنند.
- طراحی کمد دیواری:
طرح مورد نظر را بر روی کاغذ ترسیم میکنند و سپس اندازههای گرفته شده را بر روی آن مشخص مینمایند. بر روی نقشه قناسها و محل کانال کولر را نیز معین میکنند که در هنگام اجرا و برش قطعات مشکلی پدیدار نشود.
4. خرید مواد اولیه مناسب:
به طور معمول کمد دیواریها از جنس MDF، PVC و های گلاس میباشند. مطرحترین کمدهای دیواری از جنس MDF هستند که قیمت مناسبی نیز دارند. کمدهای دیواری که از جنس PVC میباشند به علت خاصیت ضد آبی که دارند دارای قیمت بالاتری هستند. بهتر است چهارچوب کمد دیواری از جنس فلز باشد نه MDF چرا که مقاومت بیشتری دارد و با گذشت زمان کمتر دچار آسیب یا شکستگی میشود.
- برش قطعات:
بعد از اندازه گیری، طراحی و تهیه مواد اولیه باکیفیت باید بر حسب اندازه گیریها قطعات چوب را سنبادهکاری و ارهکاری کرد و تمام آنها را دقیق برش زد.
- اتصال قطعات به یکدیگر:
باید با استفاده از چسب و میخ قطعات چوبی برش خورده را به شکل مناسب به یکدیگر اتصال داد تا بتوان ریلهای کشوها و لولاها را به طور صحیح جایگذاری نمود.
- رنگ آمیزی:
کمدهای MDF دارای تنوع رنگی فراوانی بوده که فرد میتواند رنگ مورد نظر خود را انتخاب نماید و دیگر نیازی به رنگ آمیزی نخواهد بود.
انواع جنس کمد دیواری
کمد دیواری وسیله ای است که به منظور نگهداری بعضی لوازم، لباس و سایر اشیا به کار می رود. این کمد معمولاً بر روی یکی از دیوارهای اتاق یا بین دو ستون یا مکانهایی که نمیتوان از آنجا بهرهی دیگری کرد، ساخته میشود. در بعضی موارد هم مکانی ویژه برای کمد دیواری در هنگام ساخت خانه ایجاد مینمایند. از این رو با وجود اینکه فضای زیادی از اتاق را اشغال نمیکند ولی کاربرد بسیاری دارد.
به طور معمول انواع کمد دیواری با به کارگیری از مواد چوبی تهیه میشوند. لازم به ذکر است که گزینههای دیگری نیز جهت ساخت کمد دیواری وجود دارند. توصیه بر این است که سعی کنید همواره از مرغوبترین مواد برای ساخت کمد دیواری استفاده کنید، در نتیجه چوب گزینهای بسیار مطلوب است. چوب درخت گردو یکی از اقسام بسیار مقاوم چوب بوده که در ساخت انواع مبلمان به کار میرود. رنگ چوب گردو زیباست و به مرور زمان تغییر نمیکند. چوب درخت گیلاس رنگ روشنتری داشته و چوبی مقاوم است. این چوب قادر است حال و هوایی ظریف و زیبا را برای اتاق به ارمغان آورد. چوب درخت بلوط نیز جنسی مقاوم دارد. درخت بلوط تنوع بسیاری داشته و در طیف رنگهای روشن تا تیره وجود دارد. به غیر از چوب طبیعی انواع کمد دیواری از سایر مصنوعات چوبی همچون ام دی اف، ممبران و سایر مواد نیز تهیه میگردند. MDF یکی از پرطرفدارترین نوع مواد اولیهای است که میتوان در ساخت مبلمان استفاده نمود. این ماده دارای تنوع طرح و رنگ فراوانی بوده و میتوان از آن جهت ساخت انواع کمد دیواری در سبک های گوناگون بهره برد. درب های کمد دیواری را میتوان با کمک گرفتن از سایر مواد همچون شیشه و آینه نیز تولید کرد. مزیت این مواد این است که اتاق را روشنتر و بزرگتر نمایش میدهند و تاثیر بسیاری در مدرن بودن اتاق میگذارد.
انواع کمد دیواری
کمد دیواری یکی از اصلیترین اجزاء تشکیل دهنده دکوراسیون خانگی و اداری میباشد که ارزش کاربردی و رفاهی بسیاری داشته و از نظر ظاهری نیز تاثیر به سزایی در دکوراسیون داخلی دارد. علاوه بر این دارای تنوع بسیاری چه از لحاظ کاربردی و عملکردی و چه از لحاظ زیبایی و دکوراسیون داخلی داشته که برای انواع ردههای سنی در اتاق کودک، نوجوان، دخترانه، پسرانه و بزرگسالان به صورت تک نفره، دو نفره و یا چند نفره قابل طراحی بوده و اجرا میگردد. کمد دیواری مدل های متنوعی دارد که کلیه نیازها و سلایق را پوشش میدهند.
کمد دیواری وسیله ای است برای نگهداری و مراقبت از لوازم و لباسها میباشد که باعث جلوگیری از بی نظمی و از آسیب دیدن لوازم و اثاثیههای مورد استفاده در خانه میگردد و علاوه بر این کمد دیواری برای دسترسی آسان و سریع به لوازم های مورد نیاز در زمان به خصوص کمک شایانی میکند و در مراقبت از اشیاء مدنظر نقش مهمی را ایفا مینماید. کمد و کمد دیواریها از نظر ساختار و استراکچر با یکدیگر دارای تفاوت هستند که اصلیترین تفاوت کمد با کمد دیواری در بدنه و کف و طاق آنها میباشد،
کمد ها دارای کف و طاق و بدنه بوده ولی در کمد دیواری از دیوارها، زمین و سقف اتاق یا بنای خانه بهره می برند که در اغلب موارد حداقل یک یا دو بدنه، کف و طاق حذف و از دیوارها کمک گرفته میشود. کمد دیواریهای خانگی و اداری از لحاظ کاربردی و عملکرد به چندین گروه رایج و استاندارد دسته بندی میشوند: کمد لباس، کمد مولتی، کمد رختخواب، کمد کتابخانه، کمد تخت تاشو، کمد ویترین با درب شیشه ای، کمد لوازم بهداشتی، کمد حمام ضد آب، کمد داخل آشپزخانه، کمد داخل سالن پذیرایی، کمد اتاق خواب، کمد جاکفشی و کمد اتاق کلوست
کمد دیواری ریلی
یکی از مشکلاتی که ممکن است برای هر فردی به وجود بیاید، این است که احساس کنید وسایلتان را نمیتوانید به خوبی در اتاق خواب های کوچک آپارتمانهای امروزی جا داده و همواره وضعیت نامنظم شما را آزار می دهد. به منظور رفع این مشکل و مرتب شدن اتاق خواب ها بهترین راه به کارگیری کمد دیواری ریلی است. انواع کمد دیواری متناسب با طراحی داخل آپارتمان در سبک های کلاسیک و مدرن تهیه میشوند. اما موضوع دارای اهمیت درب کمد دیواری ريلي میباشد که با نظر به درخواست کارفرمایان امکان ساخت به شکل ریلی و بازشو را دارند. کمد ریلی همانگونه که از نامش پیداست درب های متحرکی دارند که به صورت افقی در بالا و پاین کمد قرار میگیرند و باعث کاهش ترافیک و افزایش جریان هوا در اتاق میشوند. به طور کلی کمد دیواری ریلی بهترین فضای ذخیره سازی کاربردی و مفید را به ساکنین منزل اختصاص میدهد. این کمد گزینهای تطبیق پذیر برای منزل و محل کار هستند و می توانند به محیط سر و سامان دهند. گاهی مواقع در ادارات به اجبار صندلی یا میزی را در جلوی کمد قرار میدهیم (کمد پشت سر منشی در اداره ها). در این وضعیت بهترین گزینه کمد دیواری ریلی میباشد. در حقیقت قابلیت دسترسی به سریع ترین شکل را برای فرد فراهم مینماید. درب ریلی سبب میشود که بتوانیم از فضای جلوی کمد دیواری بیشترین استفاده را ببریم.
از آنجا که درب کمد دیواری لولایی بر روی محور عمودی حرکت مینماید؛ عرض را نمیتوان بیش از 600 میلیمتر در نظر گرفت، چرا که باعث تاب برداشتن و یا شکستن درب میشود. اما با نظر به اینکه درب کمدهای ریلی روی محور افقی حرکت میکند برای ساخت آنها محدودیت در عرض وجود ندارد. لازم به ذکر است که نصب درب های ریلی در قیاس با درب های معمولی سادهتر میباشد، در نتیجه به هزینه و نیروی کار کمتری نیاز داشته و همین امر سبب می شود تا سرعت نصب به شدت افزایش یابد.
کمد دیواری لولایی
قرار گرفتن هر وسیله در جای معین و مرتب بودن و شلوغ نبودن فضای خانه و اتاقها، یکی از معیارهای زیبایی و نظافت در منازل میباشد. در نتیجه همواره در طراحی دکوراسیون داخلی منزل به حضور کمدها به ویژه کمد دیواری اهمیت مخصوصی داده شده است. می توان گفت نسبتاً خانه ای نیست که در آن کمد به خصوص کمد دیواری (علی رغم تاثیر آن در زیبایی و سهولت استفادهی افراد) به کار نرفته باشد. کمد دیواری، در مقایسه با کمدهای عادی و سنتی فضای بسیار کمتری را اشغال میکند. این نوع کمدها منحصر برای اتاقهایی با متراژ کم یا برای خانوادههایی که لوازم فراوانی دارند، یک گزینه مناسب است. کمد دیواری فضای مناسبی را به منظور چیدمان وسایل نظیر لباس، کفش، کیف، ساک دستی و … را فراهم نموده است. میتوان باکمدهای دیواری نظم ویژهای در تمام فضای منزل ایجاد کرد.
کمد دیواری های ابتدایی دارای درب های لولایی بودند. بدین ترتیب که یک ضلع عمودی دربهای کمد بر روی یک بدنه عمودی کمد به وسیله قطعهای مفصلی شکل به نام لولا به هم متصل میشدند و حرکت ۱۸۰ درجهای حول محور عمودی برای باز و بسته شدن درب کمد داشتند. نکته دارای اهمیت در مورد به کارگیری کمد دیواری لولایی کمتر اشغال نمودن عمق مفید کمد توسط درب ها میباشد و این نکته به این علت است که درب های کمد بر روی بدنهها نصب میگردد. به طور مثال برای کمد با عمق حداکثر ۶۰ سانتی متری به سهولت میتوان عمق مفید ۵۸ سانتی متری را با کسر ۲ سانتی متر برای دربها در نظر گرفت و لباس یا هر شئ دیگری با عمق ۵۸ سانتیمتر را بدون مزاحمت برای دربها در نظر تعیین شود که این موضوع برای اتاق یا سالنهایی که محدودیت اجرای کمد با عمق های دلخواه را دارند دارای اهمیت بسیاری است.
کمد دیواری بدون درب
بعضی از منازل دارای اتاقی به نام اتاق کلوزت میباشند که در آن اتاق کتابخانه، میز مطالعه و یا سرویس خواب وحود نداشته و سرتاسر دیوارهای آن اتاق با کمد های دیواری پوشانده میشود و صرفا به منظور نگهداری از لباسها، کیف وکفش، کراوات، کمربند و … به کار میرود. طرح داخل کمد دیواری بدون درب به طور کامل سلیقهای و برحسب سفارش مشتری میباشد و طرح داخل کمد بدون درب طبق مقدار لباس،کیف و کفش و سایر لوازم های مورد نظر طراحی میگردد تا بیشترین استفاده از فضای داخل کمد دیواریها انجام پذیرد. اغلب در ردیف پایین بیشتر از کشوها جهت دسترسی و نگهداری به لوازم ریز استفاده میشود و در بخشهای میانی برای رگالهای لباس و طبقات ویژه کیف و کفشها و در آخر در قسمت فوقانی کمد دیواری که دسترسی به آن کمی آسان نیست، برای نگهداری از لوازم مسافرتی همچون ساک، چمدانها و لوازم حجیم فصلی مورد استفاده واقع میشود.
از مزیت های این سبک کمد دیواری ها، بدون درب بودن آنها میباشد و تنها درب موجود درب خود اتاق تعویض و نگهداری لباس ها میباشد . به منظور جلوگیری از ورود گرد و غبار و کثیفی به داخل کمدها نیاز به درب برای کمد ها نبوده چرا که این اتاق به طور کامل ایزوله بوده و صرفا برای تعویض لباسها به کار میرود و در زمان استفاده نیز میتوانید تمام لباسها، کیف و کفشها را در یک زمان مشاهده و لباس مورد نظر را انتخاب نموده و به راحتی بردارید. از این رو دیگر به زحمت باز و بسته کردن دربهای کمد دیواری نیازی نیست.
این نوع کمد دیواری بدون درب را میتوان با متریالهای دلخواه خود همچون ام دی اف هایگلاس و ممبرانها سفارش داد و هر نوع رنگ و طرح دلخواه را می توان از روی سمپل های رنگ انتخاب و در ساخت سفارش خود به کار برد.