ساخت کابینت پولیشی

کابینت پولیشی

در حقیقت کابینت پولیشی به کابینتی می‌ گویند که بدنه آن از جنس پولیش تولید شده باشد. و رنگ آن همچون یک لایه ی شیشه ای به ضخامت سه میل بر روی بدنه ی مدنظر قرار می گیرد. کابینت پولیشی در گروه کابینت ‌های نئوکلاسیک دسته بندی می شود. پولیش اغلب به صورت مایع است که البته گاهی نیز به شکل خمیری و اسپری نیز یافت می شود. پولیش بر روی سطوح گوناگون استفاده می شود و موجب از بین رفتن آلودگی ها و خط و خش آن ها می گردد.

سطوح گوناگونی اعم از پلاستیکی، شیشه ‌ای، چوبی و فلزی را می توان با به کارگیری از پولیش، شفاف و درخشنده نمود. به کارگیری از پولیش‌ چوب می ‌تواند به طور مطلوب خط و خش ‌های ریز را از روی سطح چوب پاک کرده و درخشندگی را به سطح چوب اضافه نماید. ضمن اینکه می تواند موجب بازسازی سطح چوب شده و از اکسید شدن آن به خوبی محافظت کند.

مکانیسم فعالیت پولیش به این شکل می باشد که با برداشتن یک لایه نازک از رنگ، خط ها و خش ها را پر نموده و آن ها را از بين می ‌برد و در نهایت جلا و درخشندگی ویژه ای را به سطح مدنظر ارائه می کند. در حقیقت پولیش به علت اینکه حاوی مواد ساینده می باشد، همانند سنباده عمل می ‌کند. پولیش با توجه به نوع آن می ‌تواند به شکل زبر و یا نرم باشد. اغلب پولیش ها حاوی مواد واکس بوده تا جلا و درخشندگی لازم را به سطوح مورد نظر بدهند.

نحوه ساخت کابینت پولیشی

MDF واناچای مالزی یا تایلند بهترین MDF به این منظور است که کیفیت مطلوبی داشته و علاوه بر این از نظر یکنواختی سطوح و رنگ پذیری و از جهت تراکم و استحکام. استراکچر و چهارچوب اصلی کابینت همچون سایر کابینت ‌ها از ورق MDF سفید ساخته می ‌شود و نیازی به رنگ آمیزی ندارد.

کابینت های پولیشی جزء ویژه ترین انواع اجرای کابینت است. در گام اول طراحی این کابینت ها متریال انتخابی که اغلب MDF است را به سایز ها و ابعاد مدنظر برش داده، سپس با به کارگیری از دستگاه های CNC تمام اتوماتیک، قطعات را ابزار زده و حکاکی می نمایند و در نهایت رنگ پولیشی را روی قطعات ابزار خورده منطبق بر مراحل زیر اعمال می کنند:

ابتدا ماده خمیری پولیش با اضافه نمودن تینر رقیق شده و با پیستوله به سطح کار می پاشند. پس از خشک شدن در دو مرحله سمباده می زنند و بعد مجدد رنگ می پاشند و سمباده می زنند و این مراحل را ۴ مرتبه تکرار می کنند. به گونه ای که در انتها ضخامتی در حدود ۳ میلی متر بر روی کار ایجاد می شود. این فرآیند بسیار حساس بوده و اگر صحیح صورت نگیرد و سطح کار تراز نباشد اختلاف سطح به وجود می آید و زیبایی کار را از بین می رود. این مرحله وقت گیر و هزینه اجرا و تجهیزات آن بسیار زیاد بوده و همین مورد موجب قیمت بالای این مدل کابینت می شود

کابینت پولیشی سفید

کابینت پولیشی سفید همچون کابینت وکیوم دارای مغزی MDF خام بوده با این تفاوت که به جای به کارگیری از تکنولوژی وکیوم، رنگ پولیش روی سطح آن ها اسپری می ‌شود. کابینت پولیشی سفید دارای ویژگی ها و تفاوت های زیر با سایر کابینت های وکیوم می باشد:

  • قطر ورقه ‌های MDF به کار رفته در کابینت رنگ پولیش، ۲۵ میلی ‌متر است در صورتی که قطر این ورقه ‌ها در کابینت وکیوم حداکثر به ۱۸ میلی ‌متر می ‌رسد.
  • روکش کابینت پولیشی ضخیم‌ تر از کابینت وکیوم می باشد.
  • به علت اینکه برش کابینت های پولیشی با دستگاه CNC صورت می گیرد، قطر لبه های آن ها از لبه ‌‌ی کابینت وکیوم، 8 میلی ‌متر کمتر می باشد.
  • تمامی کابینت های پولیشی به رنگ سفید و کاملاً براق هستند.
  • به کارگیری از رنگ پولیش موجب می ‌شود ضخامت کابینت های پولیشی در حدود ۲ تا ۳ میلی ‌متر بیشتر از سایر کابینت‌ ها بوده و ضخامت بیشتر نیز به استحکام ورقه ‌ها منجر می شود. به‌ همین علت این نوع کابینت ‌ها بر اثر فشار تاب برنمی ‌دارند و شکل طبیعی خود را از دست نمی‌ دهند.
  • منحصر بودن رنگ کابینت های پولیشی به سفید، موجب تمایز آن ها در قیاس با سایر کابینت‌ ها شده است. افزون بر این کابینت پولیشی سفید آشپزخانه را بزرگ ‌تر جلوه داده و ست کردن وسایل را ساده می نماید.

کابینت رنگ پولیش تماماً ضدآب می باشد. زیرا کلیه بخش ‌های بدنه‌ به صورت کامل با ماده‌ ی پولیش پوشیده شده و هیچ راه نفوذی برای آب و رطوبت باقی نمی ‌ماند.

کابینت پولیشی مشکی

کابینت پولیشی نوعی از کابینت انزو می باشد با این تفاوت که درهای کابینت در کابینت انزو روکش شده و در نهایت روکش قابل مشاهده است اما در کابینت پولیشی، درهای کابینت با رنگ پولیشی که نوع خاصی از رنگ می باشد و گاهی شکل خمیری به خود می گیرد پوشانده می شود.

کابینت انزو برای نخستین بار از طریق شرکت zentique آمریکا در نیوجرسی ساخته شد. در حقیقت می توان گفت که انزو، نام برند محصول تولیدی این شرکت بوده؛ که برای نخستین بار از طریق وارد کنندگان ایتالیایی وارد ایران شد. طراحی کابینت پولیشی و  مراحل ساخت و اجرای آن با دقت و ظرافت بسیاری صورت می گیرد. کابینت های پولیشی جزء وِیژه ترین نوع اجرا در کابینت های MDF و چوب به شمار می روند و به علت نیاز به محیط ایزوله و حساسیت بالا؛ تولید آن بسیار کم و قیمت آن بسیار بالا می باشد.

همواره کابینت پولیشی سفید سبک نئوکلاسیک در رنگ سفید براق ساخته و اجرا می ‌شود. که در آن، صفحه کورین و کاشی بین کابینتی مشکی برای تضاد رنگی و چشم نوازتر کردن بیشتر محیط به کار رفته است. کابینت پولیشی مشکی وجود نداشته و برای رنگ مشکی آن از رنگ پلی اورتان تیره استفاده می شود.

رنگ پلی اورتان با سمباده به خصوص و مواد پولیش با دستگاه پولیش به درب ها زده می شود که درب پولیشی نامیده می شود و هزینه آن قطعاً از رنگ معمولی پلی اورتان بالاتر می باشد.

کابینت پولیشی مات

کابینت پولیشی یکی از انواع کابینت انزو می باشد. به منظور به دست آوردن سطح براق، در قسمت پوشش سطحی این نوع کابینت رنگ ‌های براق به کار می ‎روند و بعد از ایجاد چندین لایه رنگ بر سطح کابینت، سطح کار پولیش ‌کاری می ‌شود. سطح براق، همراه با طرح درب کابینت پولیشی از ویژگی های اصلی این نوع کابینت است. به کارگیری از سنگ ‌های کوارتز، کورین و سنگ طبیعی به ‌عنوان صفحه کابینت پولیشی توصیه می شود.

کابینت پولیشی نوعی کابینت مدرن بوده که سطحی بسیار براق و درخشنده داشته و با کابینت نئوکلاسیک متفاوت است. ضرورتی ندارد که بر سطح کابینت نئوکلاسیک رنگ‌ شده پولیش اعمال شود زیرا کابینت نئوکلاسیک سطح ماتی دارد. نوع رنگ پلی اورتان کابینت نئوکلاسیک متفاوت بوده و لازم به ذکر است که احتیاجی به اعمال پولیش بر آن نیست. در نتیجه به کابینتی پولیشی گفته می ‌شود که الزامی به پولیش‌ کاری بر سطح آن باشد.

انتخاب رنگ و براق یا مات بودن رنگ کابینت بر اساس سفارش مشتری صورت می گیرد. کابینت پولیشی مات موجب القای حس برازندگی است. رنگ پلی استر به دو دسته مات و براق تقسیم بندی می شود. پلی استر شفاف و غلیظ بوده، دیرتر خشک شده و در برابر تغییرات محیطی همچون رطوبت و آفتاب و خط و خش تا حدودی مقاوم است. کابینت پولیشی مات برخلاف کابینت های براق نور را بازتاب نمی دهد اما به این مفهوم نیست که فضا را تاریک می کند.