کابینت انزو
انزو نام برندی است که در حقیقت خود قسمتی از خط تولید برند Zentique می باشد، مشابه برند بری سان که زیر مجموعه برند اوریاژ است. برند Zentique در حوزه مبلمان، نورپردازی و دکوراسیون منزل درحال فعالیت می باشد.
کابینت انزو از محصولات با شکوه و جدید در بازار به شمار می رود. این محصول در سال های اخیر توجه بسیاری از تولیدکنندگان را جلب کرده است. طراحی و تولید این محصول حساس و بسیار ظریف بوده و از طریق دستگاه های ویژه و پیشرفته صورت می پذیرد.
طراحی این کابینت به واسطه نرم افزار 3DMAX انجام می شود. این نرم افزار بر روی کابینت طرح هایی را پیاده سازی می کند. ضخامت درب های به کار رفته در کابینت انزو معادل 25 میلی متر بوده که به دستگاه های خاص نیاز است. در صورتی که دیگر کابینت ها ضخامتی معادل 16 میلی متر داشته و غالب نمونه ها در ایران به همین شکل هستند.
کابینت طرح انزو در تقسیم بندی سبک نئوکلاسیک قرار داشته، از این رو این نوع کابینت آشپزخانه ترکیبی از کابینت ممبران و کابینت های گلاس نیز می باشد. کابینت انزو در حقیقت نوعی از کابینت آشپزخانه وکیوم محسوب می شود که همچون کابینت وکیوم مغزی آن از جنس ورق ام دی اف بوده و افزون بر آن توسط تکنولوژی وکیوم از طریق دستگاه پرس وکیوم روکش مورد نظر روی آن ها پرس می گردد. دلیل آن که نام متفاوتی بر آن گذارده شده است؛ در تفاوت های مخصوصی است که این دو را از یکدیگر متمایز می کند.
کابینت انزو خوبه ؟
کابینت انزو همچون دیگر انواع کابینت کلاسیک دارای درهای تراش خورده و روکش شده می باشد. در این سبک MDF را با طرح های ویژه ای تراش داده و روی MDF خام را با انواع گوناگونی از روکش ها و با به کارگیری از تکنولوژی خاص پوشش می دهند. تکنولوژی ویژه ای که به آن اشاره شد موجب می شود تا هر کارخانه و کارگاهی قابلیت تولید آن را نداشته باشد و بدیهی است که قیمت آن نیز افزایش خواهد یافت. طراحی کابینت نوع تراش درها را معین می سازد.
نمی توان عدد ثابتی را برای طول عمر کابینت انزو بیان کرد؛ اما به صورت کلی می توان گفت اقدامات انجام شده در دو مرحله ساخت و نگهداری بر دوام عمر آن ها تاثیرگذار است:
- ساخت: در مرحله ساخت عللی مانند کیفیت و ضخامت مواد به کار رفته، نوع روکش ( PVC یا پلی اورتان)، و کیفیت چسب استفاده شده می توانند تأثیر بسزایی در عمر مفید کابینت انزو داشته باشند.
- نگهداری: در مرحله نگهداری نیز عللی از جمله شیوه به کارگیری، وضعیت و شرایط نگهداری، آب و هوای محیط نصب، وارد نیامدن ضربه، خشک کردن سریع کابینت بعد از تماس با آب و… بر عمر کابینت انزو اثر مستقیم دارند.
در نتیجه، اگر در مرحله ساخت از متریال با کیفیتی استفاده شود و شیوه استفاده از کابینت نیز وضعیت معمولی داشته باشد؛ می توان انتظار داشت که کابینت انزو قادر باشد بیش از ۲۰ سال عمر کند.
لازم به ذکر است در قدیم رنگ پولیشی فقط در کابینت های گلاس به کار می رفت اما در کابینت انزو با به کارگیری از دستگاه CNC این امکان ایجاد شده است.
کابینت انزو پولیشی
به علت زیبایی بیشتر و کیفیتی که تلفیق رنگ و پولیش در پی دارد به طور معمول اغلب مشتریان با اینکه کابینت پولیشی قیمت بالاتری دارد، مجدد این نوع رنگ را جهت طراحی کابینت آشپزخانه خود برمی گزینند. پولیش یک نوع رنگ مایع با حالت خمیری است که پس از زیرسازی و رنگ آمیزی درب ها، بر روی کار کشیده می شود و موجب بیشتر شدن استحکام، پایداری و دوام عمر کابینت آشپزخانه و علاوه بر این باعث شفافیت و شیشه ای شدن آن می گردد. در حقیقت می توان گفت پولیش همچون یک لایه لاک ضخیم روی بخش های گوناگون کابینت را می پوشاند و پس از خشک شدن موجب افزایش مقاومت رنگ و پایداری آن می شود.
پولیش به طور ترکیبی و در کنار رنگ های پلی استر یا پلی اورتان ب کار می رود. مزیت به کارگیری از پولیش افزون بر درخشندگی و شفافیت این است که در مواقع ایجاد خط و خش روی کابینت با به کارگیری از پولیش می توان به سهولت آن را ترمیم نمود و تنها عیب آن گران قیمت بودن آن در قیاس با سایر کابینت های آشپزخانه است.
کابینت پولیشی نوعی از کابینت آشپزخانه انزو است با این تفاوت که در آن به جای روکش وکیوم، رنگ پولیشی مورد استفاده واقع می شود. رنگ پولیشی یکی از رنگ های خاص بوده که روی MDF قرار می گیرد. کابینت پولیشی بر اثر هر ضربه احتمالی دچار آسیب دیدگی و فرو رفتگی نمی شود چرا که خمیر پولیشی استفاده شده پس از سفت شدن همچون چسب سفت عمل می کند و سطوح به هیچ وجه دچار فرو رفتگی نمی شوند.
کابینت انزو سفید
بعد از حکاکی ورق های MDF، مراحل تولید به ظاهر محصول می رسد. جهت رنگ دادن به کابینت انزو دو روش زیر وجود دارد:
- به کارگیری از روکش پی وی سی روی ورق های MDF
- به کارگیری از رنگ های پلی اورتان روی ورق های MDF
در روش اول همچون کابینت ممبران از یک روکش PVC برای سطح محصول به کار می رود که این عمل توسط دستگاه های ممبران یا وکیوم صورت می گیرد. در روش دوم نیز با رنگ پاشی بر ورق های MDF به کار نما داده می شود. کابینت های انزو به طور معمول به رنگ های روشن و حتی سفید براق در دسترس هستند. در صورتی که تنوع رنگ کابینت ممبران بسیار گسترده تر می باشد. به صورت کلی می توان گفت کابینت انزو از نظر ظاهری ترکیبی از کابینت ممبران و هایگلاس سفید است.
کابینت انزو همچون کابینت های کلاسیک سطح درب ها با دستگاه CNC ابزار می خورد اما برخلاف آن ها ابزاری بسیار ساده دارد و از شلوغ کاری و گل و منبت در آن خبری نیست .
با نظر به اینکه این نوع از کابینت تنها سفید براق می باشد و تنوع رنگی ندارد، شاید مورد پسند افرادی که به رنگ های شاد یا گرم علاقه دارند نباشد .البته این به این مفهوم نیست که کابینت انزو را نمی توان در رنگ دیگری ساخت. در صورت تقاضا می توان رنگ سفارشی را در ساخت آن به کار بست اما حقیقت این است که کابینت های انزو اصل به رنگ سفید براق طراحی شده اند.
کابینت انزو طوسی
کابینت های انزو از لحاظ فرم ظاهری تقریبا شبیه به هم هستند. البته برخی از طرح ها شلوغ تر و برخی دیگر ساده تر هستند که تماماً به انتخاب کارفرما مربوط است. تفاوت اساسی طرح های گوناگون در انتخاب نوع ابزاری است که برای فرم دهی درب ها و نما به کار می رود و علاوه بر این نوع روکشی که برای کابینت انتخاب می گردد. کابینت آشپزخانه انزو در سه نوع رنگ قابل طراحی و تولید است که شامل رنگ پلی استر، پلی اورتان و پولیشی می شود.
لازم به ذکر است اینکه کابینت انزو تنها با یک رنگ سفید عرضه شده، هرچند انتخاب را محدود می نماید اما نمی توان از تأثیر رنگ سفید بر زیبایی و نورافشانی دکوراسیون غفلت کرد. رنگ استفاده شده در کابینت آشپزخانه انزو خود قابلیت های بی نظیری جهت تلفیق با هر طراحی را فراهم آورده و به واسطه نور کافی که برای محیط فراهم می سازد در جلوه و بزرگ نمایی آن فضا بسیار مؤثر عمل می کند. افزون بر این با انتخاب کابینت انزو دیگر نگرانی درباره ی ست نمودن وسایل برقی با رنگ کابینت وجود نخواهد داشت، زیرا هر رنگی در کنار سفید جذاب و هماهنگ است.
به کارگیری صفحات کورین و کوارتز طوسی نیز انتخاب جسورانه ای می باشد که کابینت مورد نظر را بسیار ویژه و متفاوت می کند. رنگ طوسی از خانواده ی رنگ های خنثی به شمار می رود. این رنگ قادر است در کنار هر رنگ دیگری قرار بگیرد. ترکیب رنگ طوسی با کابینت های سفید رنگ انزو هماهنگی بسیار خوبی را فراهم می نماید.
کابینت انزو مشکی
با نظر به اینکه رنگ کابینت انزو سفید است و این نوع از کابینت دارای خصوصیت های منحصر به فرد می باشد، می توان آن را با صفحاتی به رنگ های گوناگون ترکیب نمود و تلفیقی جذاب و زیبا در آشپزخانه به وجود آورد. جنس این صفحات به طور معمول از کورین، کوارتز و یا سنگ طبیعی برای صفحه است، در نتیجه به طور معمول صفحات مشکی، طوسی و سفید برای صفحه رویه کابینت های انزو به کار می روند.
تضاد یکی از روش های تاثیرگذار در طراحی داخلی محسوب می شود. از آنجا که در آشپزخانه بسیار کم پیش می آید رنگ مشکی در کلیه کابینت ها به کار رود ، می توان در عوض کابینت ها را با صفحه کابینت مشکی طراحی کرده و خود کابینت ها را به رنگ روشن درآورد. این عمل تضادی قوی در دکوراسیون فراهم می کند به گونه ای که دیزاین آشپزخانه را بسیار جذاب و متفاوت نمایش می دهد. به همین علت صفحات کورین، کوارتز و سنگ طبیعی مشکی یکی از پرطرفدار و پرکاربردترین صفحات برای کابینت های همواره سفید انزو به شمار می روند.
به علت خاص بودن رنگ کابینت انزو و گران قیمت بودن آن رنگ آمیزی این نوع از کابینت آشپزخانه دشوار و هزینه بر است. بهترین نوع رنگ برای کابینت انزو، رنگ پلی اورتان سوپر براق یا پلی اورتان پولیشی می باشد. البته از رنگ پلی استر براق یا پلی استر پولیشی نیز می توان بهره برد که از لحاظ کیفی تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند اما از لحاظ قیمتی رنگ تمام پلی استر بیشتر است.
مزایای کابینت انزو
- ضخامت درب کابینت انزو 25 میلی متر می باشد که قطر زیاد آن به علت عمق زیاد ابزارها و حکاکی هایی است که روی درب ها صورت گرفته است.
- لبه های درب ها CNC کار شده تا زیبایی بیشتری را برای محیط آشپزخانه به ارمغان آورد. لازم به ذکر است زیبایی این نوع دکوراسیون آشپزخانه به حکاکی ها و ابزاری وابسته بوده که از طریق CNC روی درب ها زده می شود.
- در گذشته به کارگیری از رنگ براق در کابینتی غیر از هایگلاس مشاهده نشده بود اما با به کارگیری از رنگ پولیشی در کابینت انزو این قابلیت در کابینت های CNC شده نیز فراهم شده است.
- به علت وزن بالای درب های انزو مطلوب است از یراق آلات بلوم یا فانتونی استفاده شود.
- جنس ورق MDF به کار رفته در این سبک بسیار مهم است چرا که ضخامت ورق ها 25 میلی متر بوده و عمق حکاکی در این سبک کابینت زیاد می باشد و اگر جنس ام دی اف مرغوبیت و کیفیت لازم را نداشته باشد امکان دارد دچار شکستگی و ترک خوردگی شود.
- در گونه هایی که از رنگ های پولیشی و پلی اورتان استفاده می گردد، با نظر به شکل خمیری آن کابینت ها در مقابل خط و خش مقاوم هستند.
- زیبایی و طول عمر زیادی دارند.
- به علت قطور بودن درها و ضخامت بیشتر ورق دارای استحکام بسیاری هستند.
- مقاومت نسبتا خوب در مقابل حرارت و رطوبت
- کابینت انزو به علت براقیت و درخشش بسیاری که دارد، آشپزخانه را شیک و مجلل نشان می دهد.
معایب کابینت انزو
این نوع از کابینت همچون هر کابینت آشپزخانه دیگری مزایا و معایب منحصر به خود را دارد که عبارت است از:
- به علت به کارگیری رنگ، نظافت و نگهداری آن کمی سخت تر است و بایستی با دقت بیشتری از مواد شوینده برای پاک کردن سطح کابینت انزو استفاده کرد.
- نقش کابینت ساز در طراحی و ساخت کابینت انزو پر رنگ تر از دیگر انواع کابینت ها است. به همین علت به منظور پیدا کردن کابینت ساز حرفه ای بایستی دقت و توجه کافی داشت.
- در طرح هایی با ظرافت بالا، برجستگی یا روکش و فرورفتگی روکش رویی مغزی کابینت را به شکل کامل پوشش نمی دهد. به همین علت در دراز مدت اثر مخربی در کابینت بر جای می گذارد. برای ممانعت از ایجاد این مشکل باید ظرافت های طراحی کاهش یابد و پیشنهاد می شود از طرح های ساده تر استفاده گردد.
- کابینت های انزو در مقابل اشیا تیز و برنده حساسیت زیادی از خود نشان می دهند.
- هزینه تولید و رنگ آمیزی در این سبک بسیار بوده و این امر موجب به وجود آمدن تفاوت بارز در قیمت کابینت انزو در قیاس با کابینت ممبران شود.
- تولید، ساخت و رنگ آمیزی در کابینت انزو نیاز به مهارت و تجهیزات ویژه دارد.
- چنانچه پس از مدتی نیاز به تعمیر و یا بازسازی بخشی از درب کابنت انزو باشد، پیدا کردن رنگ، روکش و یافتن متریالی منطبق بر همان طرح، کاری بسیار سخت خواهد بود و اغلب دو رنگ می شود.
چون دربها در کابینت انزو ضخیم تر می باشند، باید از یراق آلات ویژه به کار گرفت تا در مدت زمان استفاده به دلیل وزن زیاد خراب نشود