کابینت رنگ پلی اورتان

کابینت رنگ شده

در دنیای امروز انواع گوناگونی از کابینت‌ها با متریال‌های متنوع تولید می‌شوند که هر کدام مخاطبان خاص خود را دارند. اما از برخی از مدل های ویژه کابینت استقبال بیشتری می شود. کابینت رنگ شده یکی از اقسام بی شمار کابینت آشپزخانه به شمار می‌رود که به علت کیفیت بالا و سایر مزایایی که دارند همواره مورد توجه خواهند ماند. کابینت رنگ شده با به کارگیری از ام دی اف خام، روکش چوب طبیعی و انواع مختلف چوب های راش، بلوط، گردو و … طراحی و اجرا می شود و نام دیگر آن کابینت کلاسیک است.

با کیفیت ترین نوع کابینت هایی که با پوششی از رنگ ساخته می شوند، کابینت‌ رنگ چوب طبیعی می‌باشد. این گونه از کابینت‌ها از چوب درختان طبیعی ساخته شده‌اند. از این رو در مقایسه با دیگر انواع کابینت‌ها مقاومت، پایداری و طول عمر بسیار بیشتری دارند. همچنین می‌توان گفت عیب منحصر به فرد این گونه از کابینت‌ها قیمت بالای آن‌هاست.

معمولاً جهت رنگ آمیزی این گونه از کابینت‌ها از رنگ‌های پلی اورتان و یا پلی استر بهره می‌برند. پس از پایان فرآیند رنگ آمیزی کابینت لایه نازک و مقاوم با به کارگیری از مواد ویژه ای که به رنگ اضافه می گردد، روی سطوح رنگ آمیزی شده نقش بسته و از آسیب های احتمالی ممانعت به عمل می آورد. این عامل سبب می‌شود تا میزان آسیب پذیری کابینت روکش چوبی و یا تمام چوب در مقابل ضربه و رطوبت و نور خورشید بسیار کم‌تر شود. برای رنگ آمیزی کابینت آشپزخانه ضرورت دارد تا اصولی مورد توجه قرار بگیرند تا بتوان به آسانی به رنگ کردن آن اقدام نمود.

انواع کابینت رنگ شده

به طور معمول کابینت ها عناصری هستند که برای دکوراسیون آشپزخانه موضوعی مهم و الزامی بوده و جلوه ای ویژه به آن می بخشند. انواع مدل کابینت آشپزخانه به طور معمول بر اساس نوع متریالی که کابینت با آن تهیه می شود، تقسیم بندی و نام گذاری می گردد. بر همین مبنا قیمت های متریال های گوناگون برای تولید کابینت و کمد دیواری متفاوت است. اما در کل کابینت ها شامل دو قسمت زیر می‌شوند:

  1. بدنه کابینت: این بخش چارچوب کابینت و در واقع قسمتی از کابینت است که در نمای بیرونی مشاهده نمی‌شود. در اکثر مواقع از ورق ام دی اف سفید معمولی جهت ساخت بدنه استفاده می‌گردد.
  2. درب کابینت: نمای بیرونی کابینت است که مشاهده می‌شود. به طور مثال زمانی کابینت هایگلاس است که درب کابینت و بخش هایی که در نمای بیرونی مشاهده می‌شوند، از ورق هایگلاس ساخته شده باشند.

کابینت با رنگ پلی اورتان نیز یکی دیگر از انواع کابینت‌ رنگ شده است که به علت قیمت پایین تری که درمقایسه با مدل های چوبی دارد جزء پرطرفدارترین کابینت های آشپزخانه به شمار می‌رود. کیفیت این گونه از ام دی اف خام، به علت تراکم بیشتر در قیاس با ام دی اف معمولی، بسیار بالاتر است. علاوه بر این رنگ‌های به کار رفته از جنس پلی اورتان و پلی استر در این نوع از کابینت‌ها سبب شده تا افزون بر زیبایی این گونه از کابینت‌های چوبی، مقاومت آن‌ها نیز افزایش یابد. MDF رنگ شده دارای مزایای فراوانی نیز می‌باشد که از جمله آن می‌توان به امکان سنباده زنی و ماشین کاری و شکل پذیری خوب ، اشاره کرد.

کابینت رنگ شده ام دی اف

ام دی اف یکی از مطلوب ترین متریال برای تولید کابینت آشپزخانه است. این متریال مدت هاست که جزء پرمصرف ترین کابینت های آشپزخانه دسته بندی می‌شود. این محبوبیت موجب شده تا طراحان و سازندگان کابینت همیشه مدل ها و طرح ها و رنگ های متنوعی را در بازار عرضه نمایند. یکی از ویژگی های این متریال آن است که به آسانی با سایر لوازم در آشپزخانه هماهنگ می شود. روکش های ام دی اف هر یک با توجه به جنس مقاومت متغیری را در مقابل رطوبت دارد.

روکش ها در حقیقت مشخص کننده طرح و نمای کلی ام دی اف می باشند. از برجسته ترین روکش های ام دی اف می توان به ملامینه، لترون، های‌گلاس، اچ پی ال، پی وی سی، روکش های طبیعی چوبی، ورق های آکریلیک، روکش های تروموپلاستیک، فویل، سی پی ال، روکش های لمینیت و… اشاره نمود. اما به طور کلی دو سبک پرکاربرد در کابینت های MDF نوع براق و مات هستند.

برای براق نمودن کابینت از رنگ یا روکش استفاده می شود. کابینت های براق یا های‌گلاس انعکاس نور بسیاری داشته و انتخاب مناسبی برای محیط های کوچک است. رنگ سفید در کابینت های براق پر طرفدار بوده و در کابینت های مدرن نیز بیشتر به کار می‌رود. کابینت سفید نور و درخشندگی بسیاری دارد و محیط را بزرگتر نشان می دهد. کابینت مات نیز با روکش و رنگ، مات می شود. این کابینت ها نیز تنوع رنگ فراوانی داشته و بسته به سلیقه مشتری می توان آن‌ها را تهیه نمود.

کابینت رنگ شده چوبی

کابینت رنگ شده چوبی اصیل‌ترین مدل کابینت آشپزخانه محسوب می‌شود که اغلب در خانه‌های مجلل و باشکوه به کار گرفته می‌شود و زیبایی بخش محیط خانه و محل طبخ غذا است. معمولاً بدنه کابینت چوب از ام دی اف درجه یک و سایر بخش ها که شامل درب، ستون و سر‌ستون، تاج و زیرچراغ است، از چوب و روکش چوب طراحی می‌گردد. به علت آسیب پذیر بودن چوب خام در مقابل رطوبت و عوامل محیطی کلیه کابینت‌های چوبی نیاز به رنگ آمیزی دارند. روکش رنگ هم از سطوح چوبی محافظت می نماید و هم موجب زیبایی بیشتر کابینت می شود.

برای رنگ آمیزی کابینت رنگ شده چوبی، سطح MDF در ابتدا بایستی کاملا یکنواخت شود و کلیه ناهمواری‌ها و برجستگی‌های روی سطح آن از بین برود. سپس لازم است که سطح ام دی اف خام را به طور کامل تمیز نمود تا سطح چسبندگی ام دی اف بیشتر شود. تیزی لبه‌هایMDF را نیز بایستی بر طرف کرد و بعد از طی این مراحل همراه با رعایت اصول لازم پروسه پاشیدن رنگ آغاز می‌شود.

پس از سنباده کاری کافی و پردازش سطح MDF خام، ضرورت دارد تا ام دی اف، با به کارگیری از بتونه مل و سریش، بتونه شود. پس از بتونه کاری و پرداخت نهایی، می‌توان ام دی اف خام را رنگ آمیزی کرد. رنگ استفاده شده در طراحی و تولید کابینت رنگ شده چوبی بایستی به طور کامل پوششی باشد یعنی سطح چوب و مغزی MDF را کاملاً بپوشاند تا در معرض رطوبت و شرایط محیطی دچار آسیب نشود

کابینت رنگ شده فلزی

امروزه کابینت های فلزی نسبتاً دیگر استفاده ای نداشته و تنها آن گروه از کابینت های فلزی که دارای ظاهری شیک و مدرن هستند و از جنس استیل بهره برده‌اند کماکان مورد توجه می باشند. کابینت رنگ شده فلزی دارای قیمت پایین تری نیز می باشند و به همین علت امروزه نیز اسکلت کابینت ها در اغلب موارد از فلز تولید می‌گردد، برای مثال هنگامی که پول زیادی برای تعویض کابینت ها در اختیار نباشد و تصمیم گرفته می‌شود که اسکلت داخلی از جنس فلز باشد و درب های آن از ام دی اف؛ این گونه از کابینت ها هرچند دارای قیمت پایین‌تری در مقایسه با گونه های دیگر هستند اما پس از مدتی بر اثر قرارگیری در رطوبت امکان زنگ زدگی و پوسیدگی آن‌ها وجود دارد.

کابینت رنگ شده فلزی به طور معمول پس از مدتی رنگ شان می رود و احتیاج به رنگ آمیزی مجدد دارند. یکی از مشکلات بزرگ این کابینت ها نیز زنگ زدگی آن‌ها در مقابله با رطوبت است. همچنین باز و بسته کردن درب کابینت های فلزی سر و صدای بسیاری ایجاد می کند و به همین علت این کابینت ها طرفداران زیادی نداشته و تنها مزیت این کابینت ها قیمت ارزان آن هاست. کابینت رنگ شده فلزی به دو صورت رنگ می‌شود که یا می‌توان آن‌ها را به واسطه ی فرچه و پیستوله رنگ نمود و یا در سبکی دیگر، تمام کابینت را در استخر رنگ فرو برد و سپس از آن بیرون آورد و اجازه داد تا کاملاً خشک شود.

کابینت رنگ شده ممبران

کابینت رنگ شده ممبران یکی از محبوب‌ترین کابینت های آشپزخانه می باشد که تنوع رنگ بالا، طرح های زیبا و متناسب با سبک های گوناگون دکوراسیون و قیمت مناسب از بااهمیت ترین خصوصیات آن محسوب می‌شود. این کابینت ها که به نام کابینت وکیوم نیز شناخته می‌شوند، دارای بدنه MDF با روکش پی وی سی بوده و وجود طرح و نقوش برجسته در قسمت های گوناگون آن جلوه منحصر به فردی را به این کابینت بخشیده است.

رنگ در طراحی دکوراسیون یک موضوع کاملا سلیقه ای به شمار می‌رود و باید به رنگ سایر وسایل آشپزخانه، رنگ کف و کاشی توجه نمود تا انتخاب بهتری داشت. کابینت رنگ شده ممبران محصول پرفروشی بوده و با رنگ های متنوع در بازار عرضه می‌گردد. بهترین رنگ کابینت ممبران رنگ های خنثی و سنگین می‌باشد. کابینت های کلاسیک رنگ های محدودتری در مقایسه با کابینت های مدرن دارد. در مقابل مدل ها و طرح های کابینت کلاسیک بسیار متنوع تر از سبک مدرن است. در حقیقت جلوه و زیبایی کابینت رنگ شده ممبران که سبک کلاسیک داشته بیشتر به علت طرح های منبت کاری شده و نقوش ریز و ظریف آن است و تاثیر رنگ در مرتبه دوم اهمیت قرار دارد. انتخاب بهترین رنگ کابینت ممبران به این بستگی دارد که مخاطب رنگ روشن یا تیره را می‌پسندد. کابینت رنگ شده ممبران هر رنگ و مدلی که باشد از آنجا که جزء کابینت های مات دسته بندی می‌گردد و نوری را بازتاب نمی دهد، بایستی حتما با نورپردازی های حرفه ای همراه شود.

مزایای کابینت رنگ شده

رنگ کابینت اولین موردی است که با ورود به هر آشپزخانه ای به آن توجه می شود. در طراحی دکوراسیون آشپزخانه، رنگی که برای کابینت آشپزخانه برگزیده می‌شود بسیار اهمیت دارد. رنگ کاری کابینت یکی از مناسب‌ترین راه حل ها در نوسازی کابینت یا تغییر رنگ آن برای ایجاد هماهنگی با دکوراسیون آشپزخانه در زمان‌های خاص، محافظت از پوسیدگی و همچنین افزایش طول عمر کابینت رنگ شده می ‌باشد. رنگ کاری کابینت این امکان را می‌دهد، که با هزینه نسبتاً کم در فضای آشپزخانه تغییر و تنوع ایجاد نمود.

رنگ کاری کابینت با ایجاد یک تغییر و تحول در رنگ کابینت و نوسازی آن می تواند، در دکوراسیون آشپزخانه تاثیر بسیاری داشته باشد. در دنیای امروز افراد در طراحی کابینت آشپزخانه خود از رنگ سفید به فراوانی بهره می‌برند. این رنگ دارای مزایای بسیاری بوده و با انتخاب آن آشپزخانه همواره بهداشتی و تمیز به نظر می رسد، از آنجایی که امروزه آشپزخانه اغلب خانه ها باز بوده، در حقیقت آشپزخانه یک خانه فقط محل طبخ غذا نیست بلکه بخشی از دکوراسیون خانه نیز محسوب می گردد پس توصیه می شود، رنگ گرم را جایگزین رنگ سفید برای کابینت ها کنید اما اگر به رنگ سفید اصرار داشته و از رنگ های تیره خسته شدید، درب و بدنه کابینت ها می توانند سفید باشند اما متریال به کار رفته برای روی کانترها باید از جنسی شبیه چوب و رنگ گرم باشد. چنانچه آشپزخانه کوچکی دارید از رنگ های نسبتاً روشن استفاده کنید، چرا که به کارگیری رنگ خاکی به بزرگتر نشان دادن آشپزخانه شما کمک بسیاری می کند.

معایب کابینت رنگ شده

در رنگ‌آمیزی کابینت نباید انتظارات غیرواقعی داشت و وقت کافی را برای آن در نظر گرفت. استفاده بیش از حد از رنگ سفید می­تواند در کنار تمیز و مرتب بودن موجب سردی و بی روحی آشپزخانه شود، البته برای حل این مشکل می‌توان از لکه­ های رنگی مثل کاشی یا شیشه‌های بین کابینتی بهره برد و از بی‌روح بودن آشپزخانه کاست.

عیب دیگری که در مورد کابینت‌های سفید رنگ به ویژه سفید براق هایگلاس وجود دارد این است که امکان لکه پذیری و خش زدگی آن بالا بوده و باید به این موضوع توجه کرد که این نوع طرح و رنگ احتیاج به مراقبت و نگهداری مخصوصی نسبت به رنگ‌های تیره و مات دارند. برای تمیز کردن سطح آن‌ها می توان از پارچه‌های نرم و مواد شوینده مناسب استفاده کرد تا ماندگاری کابینت آشپزخانه را چندین سال افزایش داد.

از دیگر معایب کابینت‌های سفید به‌ ویژه نوع براق آن، این است که با گذشت زمان بر اثر تابش مستقیم نور آفتاب بر روی سطح آن، رنگ اولیه خود را از دست داده و به سوی زردی خواهد رفت. البته برای این مشکل علل متعددی از جمله کیفیت پایین نوع روکش ام دی اف به کار رفته یا حتی مراقبت و نگهداری نامناسب از کابینت‌ها همچون وجود لکه‌های طولانی ‌مدت بر روی سطح آن که می‌تواند به افزایش سرعت این تغییر رنگ کمک نماید و بلعکس می­توان با انتخاب جنس مناسب و نگهداری پیوسته و مطلوب از این مشکل پیشگیری کرد.