کابینت روکش چوب

کابینت روکش چوب

کابینت یکی از المان های الزامی آشپزخانه می‌باشد که وجود آن موجب ایجاد نظم و ترتیب در فضای آشپزخانه می گردد. چوب های طبیعی و گران قیمت، دشواری در تولید و طراحی، دوام و ماندگاری بسیار بالا، کمیاب بودن بعضی از چوب های طبیعی و عوامل گوناگون دیگر سبب شده تا قیمت کابینت تمام چوب بسیار گران تمام شود و بهای بسیار زیاد آن علاقه مندان به هنر کلاسیک را از خرید کابینت آشپزخانه دلخواه خود پشیمان می سازد. اما همواره راه حل هایی جهت حل این مشکلات وجود دارد. چنانچه علاقه به داشتن کابینت های چوبی وجود دارد می توان کابینت روکش چوب را برگزید و از کلیه زیبایی های طرح های کلاسیک با قیمت کمتری بهره مند شد. این نوع از کابینت های شیک و زیبا بدنه ای از چوب MDF، چارچوب فلزی و… داشته و روکش چوبی آن در بدنه کابینت سبب متفاوت شدن و زیبایی هرچه بیشتر کابینت روکش چوب می‌شود.

علت به کارگیری روکش چوب تنها کاهش هزینه تمام شده کابینت نیست بلکه علل دیگری هم برای استفاده از روکش‌ به جای چوب وجود داشته یکی از آن ها تنوع بسیار زیادی است که روکش های چوبی در قیاس با انواع ورق ام دی اف دارند. وجود این تنوع موجب افزایش قدرت انتخاب مشتریان از لحاظ طرح و رنگ کابینت روکش چوب می شود. ورق های روکش چوب از طریق دستگاه و حرارت به درب های کابینت که از جنس ام دی اف ایرانی و خارجی است پرس می‌گردد و سپس توسط دستگاه CNC با طرح های مختلف و مطابق با سلیقه مشتری ابزار می خورد.

نحوه ساخت کابینت روکش چوب

با نظر به اینکه سبک کابینت روکش چوب کلاسیک است، در طراحی آن بایستی کابین ها را قرینه طراحی کرد .این قرینگی ها در فضای هود باکس زیبایی را دوچندان می نماید. در تولید این نوع کابینت می توان هم از روکش چوب طبیعی بهره بد و هم از روکش های فرآوری شده. روکش چوب طبیعی ارزان قیمت تر و رگه های چوب به طور نامنظم بوده و به طور کلی بافت نامنظم تری دارد به همین علت فرآیند رنگ کاری پیچیده تری دارند و به مهارت و زمان بیشتری جهت زیرسازی حرفه ای و پاشیدن رنگ نیاز خواهند داشت. نحوه ساخت کابینت روکش چوب به صورت زیر است:

  • ابتدا روکش چوب بر روی ورق MDF با به کارگیری از دستگاه پرس چسبانده می ‌شود.
  • پس از خشک و خنک شدن روکش های اضافی از سطح MDF جدا شده و جهت محو کردن مرز بین روکش‌ و MDF، سطوح توسط سمباده و ماشین پوست پرداخت می شود.
  • بعد از آماده شدن ورق های MDF روکش شده، فرآیند ساخت کابینت آغاز می‌ گردد.
  • پس از پایان مراحل ساخت کابینت و زیر سازی نهایی، کابینت با پیستوله رنگ آمیزی می شود.
  • پس از پایان رنگ آمیزی کابینت و خشک شدن با دقت بخش های گوناگون بسته بندی شده و برای نصب به محل ساختمان ارسال می گردند.
  • پس از نصب کابینت لکه گیری نهایی و رفع ایرادات احتمالی صورت می گیرد.

تقریباً طراحی و اجرای کامل هر واحد کابینت با اندازه متعارف بین 20 تا 30 روز زمان خواهد برد.

مزایا کابینت روکش چوب

  • کابینت روکش چوب مشابه ترین کابینت از لحاظ ظاهر و ساختار بهکابینت تمام چوب می باشد، ستون و سر ستون، تاج و زیر چراغ و ابزار و حکاکی بر روی درب ها در طراحی و تولید کابینت روکش چوب موجب زیبایی و لوکس بودن این سبک کابینت می گردد.
  • به کارگیری از رنگ پاششی پلی استر و پلی اورتان سبب مقاومت در مقابل رطوبت می شود. این کابینت دارای تنوع رنگ زیاد و مطابق با هر سلیقه ای می باشد.
  • قیمت این کابینت در قیاس باکابینت تمام چوب مقرون به صرفه تر است. پیشنهاد می شود برای زیبایی بخشیدن به کابینت روکش چوب از صفحه کورین استفاده شود چرا که این صفحه ها  در طراحی های خاص کابینت کلاسیک استفاده می‌شود.
  • به طور کلی متریال MDF با روکش چوب، متریال مناسبی محسوب می‌شود و برای دکور و کمد دیواری ریلی و غیر ریلی و … به کار می رود.
  • استحکام و مقاومت ام دی اف زیاد و متناسب بوده و علاوه بر این دارای زیبایی مطلوبی است و از لحاظ ظاهری با چوب شباهت زیادی دارد.
  • در صورت ایجاد خراشیدگی، آب به MDF مغزی نفوذ کرده و مغزی را دچار خرابی می کند.
  • مغزی MDF قابلیت ابزارخوری مطلوبی داشته که می توان طرح های گوناگون را بر روی مغزی ایجاد نمود.
  • از لحاظ انتخاب رنگ و نوع روکش و طرح کابینت طبق سلیقه مشتری تولید می شود و در گروه کابینت های سفارشی دسته بندی می شود.
  • ظاهری جذاب و با اصالت داشته و با محیط زیست سازگار است

فضا را گرم و صمیمی نشان داده و انعطاف پذیر است.

معایب کابینت روکش چوب

معایب کابینت روکش چوب به خود کابینت برنمی گردد و اغلب به رنگی که بر روی روکش چوبی است مربوط می‌شود. امکان دارد در تولید کابینت ها از روکش های بدون کیفیت استفاده شده و محصول خراب شود. کابینت روکش چوب، مغزی ام دی اف داشته و این مغزی بسته به طرح ابزار خورده و سپس روکش می شود. اما امکان دارد از روکش های بدون کیفیت استفاده شود که مقاومت خوبی در برابر رطوبت ندارند.این روکش به مرور زمان تغییر رنگ داده و پس از مدتی کیفیت کابینت و یا کمد دیواری که با روکش چوب تهیه شده مناسب نخواهد بود.

بااهمیت ترین عیب کابینت با روکش چوب طبیعی این است که با آسیب دیدن رنگ و روکش چوب بر اثر برخورد با اشیاء تیز و جذب رطوبت امکان دارد روکش از سطح کابینت جدا شود و یا بخش آسیب دیده‌ی آن متورم شود. علاوه بر این در صورت به کارگیری رنگ های بدون کیفیت در تولید این نوع از کابینت آشپزخانه، امکان تغییر رنگ و کدر شدن بر اثر تابش مستقیم نور خورشید وجود دارد.

روکش این نوع کابینت نازک بوده، از این رو در طراحی و حکاکی بر روی این نوع روکش نمی توان از ابزارهای با عمق زیاد استفاده کرد و حتما بایستی درب های این نوع کابینت دو طرف روکش باشد به علت اینکه درب های کابینت روکش چوب افزون بر اینکه ظاهر پشت و روی کار با هم یکنواخت نیست، در زمان حکاکی توسط دستگاه cnc تاب برمی دارند. لازم به ذکر است که در حفظ و نگهداری این نوع کابینت باید دقت شود زیرا رنگ آن بسیار حساس و ظریف می باشد

کابینت روکش چوب سفید

کابینت روکش چوب سفید انعطاف پذیری زیادی داشته و برای کلیه فضاها و سبک ها مطلوب است. رنگ سفید در نقش یک رنگ خنثی با دیگر تجهیزات و رنگ ها همخوانی لازم را ایجاد خواهد کرد. افزون بر این، گزینه های متعددی برای نوع رنگ کابینت وجود دارد که از آن ها کابینت روکش چوب سفید مناسب برای آشپزخانه های کوچک است.

برای کابینت روکش چوب سفید، بایستی از رنگ پلی استر یک مواد استفاده نمود زیرا چنانچه رنگ پلی استر دو مواد به کار برود، لایه ای زرد رنگ روی آن تشکیل می شود که نمای خوبی فراهم نمی سازد. رنگ پلی استر یک مواد در قیاس با رنگ دو مواد مقداری در مقابل رطوبت و خش و ضربه ضعیف می باشد. به عنوان راه حل برای این مشکل می توان به جای استفاده از رنگ پلی استر یک مواد، از رنگ پلی اورتان بهره برد. رنگ پلی اورتان رنگی با کیفیت بوده که جایگزین خوبی برای رنگ پلی استر یک مواد محسوب می شود.

نکته ی مهمی که درباره ی کابینت هایی که با رنگ سفید رنگ آمیزی می شوند، وجود دارد این است که زمان استفاده از رنگ سفید برای کابینت چوب، پیش از رنگ آمیزی کابینت ها، آوند ها و موج ها را به رنگ طلایی، قهوه ای یا نقره ای درآورده تا بهتر مشاهده شوند. سپس روی آن رنگ سفید به کار می رود. علت آن در این است که با وجود طرح آوند ها و موج ها، حس چوب به طور مطلوب منتقل شود.

کابینت روکش چوب بلوط

استفاده از چوب طبیعی در دکوراسیون داخلی به خصوص فضای آشپزخانه احساس ویژه ای در دکوراسیون منزل به وجود می آورد اما چنانچه بخواهید کاملا از چوب طبیعی در تولید کابینت استفاده شود موجب بالا رفتن هزینه های شما خواهد شد. زیرا کابینت تمام چوب از قیمت بسیار بالایی برخوردار است. به منظور صرفه جویی در منابع مالی خود می توان از کابینت روکش چوب طبیعی استفاده نمود که جلوه زیبایی نیز داشته و تفاوت چندانی با کابینت های تمام چوب حداقل از نظر ظاهری ندارند.

در طراحی و تولید کابینت از چوب های گوناگونی مثل بلوط، راش، افرا، گردو، ملچ و … استفاده می شود اما کابینت روکش چوب بلوط به علت خصوصیت های ویژه ای که دارد متفاوت تر است و طرفداران بسیاری دارد، به همین علت چوب بلوط به یکی از پراستفاده ترین متریال در طراحی کابینت آشپزخانه چوبی تبدیل شده است. پرکاربردترین چوب بلوط در صنعت نجاری و مصنوعات چوبی اغلب به علت استحکام زیاد، دور ریز کم و قابلیت ابزارخوری بالای این نوع چوب است.

اغلب روکش هایی که برای این منظور به کار می رود روکش چوب های بلوط و ملچ ، راش و گردو هستند که از طریق دستگاه پرس و چسب چوب روی ورق MDF خام چسبانده می شوند. کابینت روکش چوب طبیعی اغلب به صورت فلت و صاف تولید می شوند و همچون کابینت های تمام چوب درب های ابزار خورده و منبت و ستون و سر ستون ندارند. در واقع کابینت روکش چوب همان کابینت MDF بوده که کلیه بخش های نمای آن از MDF خام با یک لایه روکش چوب طبیعی و رنگ طراحی و ساخته می شود.

کابینت روکش چوب راش

کابینت روکش چوب انواع گوناگونی داشته و بر اساس سلیقه یا نوع کاربرد می تواند از روکش های با چوب طبیعی و یا روکش های با چوب مصنوعی تولید شوند. هر یک از نمونه های ذکر شده دارای مزایا و معایبی هستند که بایستی پیش از خرید آن ها آگاهی های لازم را نسبت به این موارد کسب نمود. عموم چوب های طبیعی به کار رفته در کابینت روکش چوب مواردی مانند چوب بلوط، سرو، گردو، افرا، راش و.. می باشد و از جمله روکش های مصنوعی نیز می توان به نوع پی وی سی، ملامینه، هایگلاس، ام دی اف، آکریلیک، لترون اشاره کرد. به علت گران قیمت بودن کابینت چوب طبیعی و حتی وجود برخی محدودیت ها در رنگ آمیزی انتخاب کابینت روکش چوب گزینه ی مناسب تری است.

چوب راش یکی از پراستفاده ترین چوب های مصرفی در طراحی دکوراسیون و ساخت مبلمان است. رنگ این چوب صورتی مایل به قرمز بوده و به علت رنگ خاصی که دارد تماما از دیگر چوب ها متمایز می باشد. راش از جمله چوب های سخت و نیمه سنگین به شمار می رود که در صنایع چوبی گوناگون کاربرد بسیاری دارد. یکی از کاربرد های اساسی آن در تولید کابینت کلاسیک است.  کابینت روکش چوب راش جزء مرغوب ترین کابینت های موجود در بازار است. شکل پذیری مناسب، دوام بالا و داشتن رگه های زیبای چوب از خصوصیت های برجسته چوب راش به حساب می آید.

کابینت روکش چوب ملچ

یکی از چوب‌ های پرمصرف در دکوراسیون و تولید کابینت آشپزخانه، چوب ملچ می باشد. به دلیل اینکه این چوب بافت بسیار زیبایی دارد و جزء چوب های کمیاب بازار محسوب می شود، در قیاس با چوب های راش و بلوط قیمت نسبتاً بالاتری دارد. اما کابینت روکش چوب ملچ ظاهری بسیار زیبا و مشابه کابینت چوبی داشته و نسبت به کابینت های چوبی ارزان قیمت تر هستند.

هم اکنون در تولید کالاهای لوکس، چوب‌ های گران ‌بها به کار می روند که یکی از این چوب ‌ها ملچ می ‌باشد. در کابینت روکش چوب به کارگیری از روکش ملچ بر روی تخته MDF کاری مرسوم است که افزون بر زیبایی، موجب افزایش مقاومت و سختی این چوب ‌ها می گردد و محصول نهایی کیفیت بالایی به دست می آورد. این روکش‌ را می ‌توان بر روی هر دو طرف MDF به همراه لایه استر روغنی استفاده نمود تا در مقابل حملات حشرات از کابینت حفاظت بیشتری صورت بگیرد.

در کل از مزایای استفاده از روکش ملچ می ‌توان به استقامت چوب، کمک به سختی و علاوه بر این مقاومت چوب در مقابل نفوذ حشرات و از معایب روکش ملچ، ضعف آن در زمان برخورد با رطوبت را اشاره کرد. به کارگیری روکش ملچ در رطوبت ‌های بیش از 80٪ که موجب تاب برداشتن و تغییر فرم خواهد شد، توصیه نمی ‌شود. روکش ملچ ضخامت های گوناگونی داشته و هرچه ضخامت بیشتر باشد دوام بالاتری دارد. لازم به ذکر است که برای رنگ های خودرنگ و گردویی و فندقی ملچ انتخاب مناسبی است اما برای رنگ روشن و سفید بلوط گزینه بهتری است.