کابینت تمام چوب

کابینت تمام چوب

در گذشته کابینت‌ های آشپزخانه و کمد دیواری ها و حتی درب منازل از چوب و توسط دست تهیه می شدند اما به مرور زمان به علت قطع بی رویه درختان و کمبود چوب کم کم فرآورده های چوبی مصنوعی مانند ورق MDF و نئوپان جایگزین چوب طبیعی شدند و کماکان جزء پرکاربردترین متریال در صنایع چوبی و دکوراسیون هستند. اما عمده ای از افراد حس طبیعی بودن و اصالت کار چوب را بیشتر پسندیده و به همین علت برای طراحی دکوراسیون آشپزخانه از کابینت تمام چوب بهره می برند.

کابینت تمام چوب اصیل ‌ترین مدل کابینت آشپزخانه محسوب می شود که اغلب در خانه‌ های مجلل و بزرگ مورد استفاده واقع می‌شود و زینت بخش محیط طبخ غذا و محیط خانه است. معمولاً بدنه کابینت چوب از ام دی اف درجه یک و سایر بخش ‌ها که شامل درب، ستون و سر‌ستون، تاج و زیر چراغ از چوب و روکش چوب ساخته می‌شود. به علت آسیب پذیر بودن چوب خام در مقابل رطوبت و عوامل محیطی کلیه کابینت‌ های چوب طبیعی نیاز به رنگ آمیزی دارند. روکش رنگ نیز از سطوح چوبی محافظت می نماید و هم موجب زیبایی بیشتر کابینت می‌گردد. بااهمیت ترین مزایا کابینت آشپزخانه تمام چوب عبارتند از:

  • به علت استفاده از چوب طبیعی جذابیت و گرمی خاص دارند
  • امکان تولید سفارشی مطابق با سلیقه کارفرما
  • به کارگیری بهینه از فضا با کمترین اتلاف
  • دارای تنوع در انتخاب مدل و رنگ کابینت
  • طول عمر و دوام زیاد

بااهمیت ترین چوب‌هایی که در تولید کابینت چوبی به کار می‌روند: راش، بلوط، ملچ، گردو، توسکا، افرا و … می باشند که از لحاظ قیمتی و مشخصات فنی اختلاف های بسیاری با یکدیگر دارند. انتخاب آن ها به بودجه و سلیقه کارفرما و علاوه بر این به رنگ کابینت آشپزخانه وابستگی ویژه ای دارد

کابینت تمام چوب گردو

از مرغوب ترین و با دوام ترین چوب‌ها می‌توان به چوب سخت گردو اشاره نمود. چوب گردو، به دلیل بافت ریزی که دارد و خصوصیاتی نظیر صیقل پذیر بودن، همگن بودن، امکان رنگ ‌آمیزی و امکان کنده کاری بالا چوبی ارزشمند به حساب می‌آید که جایگاهی ویژه در بازار ایران دارد. رنگ چوب گردو خاکستری مایل به قهوه‌ای تیره بوده که رگه‌ های سیاه‌ رنگی نیز در خود داده است. لازم به ذکر است که این چوب دارای طیف وسیعی از رنگ‌‌هاست و درون این چوب از سفید مایل به زرد و لایه بیرونی تا قهوه ای مایل به قرمز متغیر می‌باشد. این چوب با ارزش در تولید کابینت تمام چوب گردو و بیشتر در ساخت روکش برای افزایش بازده به کار می‌رود. چوب گردو دارای نقوش زیبا، نیمه سخت و نیمه سنگین بوده و مقاومت مکانیکی بسیار مناسبی دارد.
ایجاد طرح و نقش و نگار بر روی چوب درخت گردو توسط ابزارآلات دستی مشکل و زما‌نبر بوده چرا که این چوب سختی و مقاومت بالایی دارد. جهت اجرای طرح‌های گوناگون بر روی کابینت چوبی گردو می‌توان از تجهیزات سی ان سی بهره برد و طرح را به راحتی بر روی کابینت ایجاد کرد. در زمان ساخت کابینت تمام چوب گردو به رنگ سفید بایستی نهایت دقت را در پروسه سنباده زنی به کار بست، زیرا این نوع کابینت در زمان انجام این پروسه خراش برداشته و زیبایی خود را از دست خواهد داد.

کابینت چوب گردو به علت قیمت بسیار بالای چوب گردو درجه یک جزء کابینت‌‌هایی است که کمتر طراحی و تولید می‌گردد. در مقابل می‌توان از چوب‌های با قیمت مطلوب تری استفاده نمود. کابینت چوب روسی یا راش با روکش گردو محصول ارائه شده از همین ایده است. ویژگی های چوب گردو عبارتند از: رایحه خوش بو، بافت بسیار زیبا، شکل پذیری عالی، دوام و طول عمر زیاد

کابینت تمام چوب راش

چوب راش یکی از پر استفاده ترین چوب های مصرفی در طراحی دکوراسیون و تولید مبلمان است. به کارگیری چوب راش در تولید کابینت تمام چوب راش موجب می‌شود تا در انتها یک کابینت خوش رنگ و خوش تراشی داشته باشیم که دارای بافتی یکنواخت است. کابینت تمام چوب راش یکی از شناخته شده ترین کابینت‌ها در بازار ایران به شمار می‌رود. چوب راش، دارای بافتی تیره و غیر روشن بوده و درون آن، به رنگ کرم و نزدیک به رنگ قرمز می‌تواند باشد. چوب درخت راش، در مقاطع طولی خطوط کم و بیش معین و پره‌های چوبی داشته که این پره‌های چوبی که در مقاطع شعاعی به نام پرمگس شناخته شده اند و در مقطع مماسی به دوک، ظاهری مشابه لکه‌های قرمز رنگ دارند. پرمگس‌های زیبا به وسیله نجاران جزء معایب چوب راش به حساب می‌آید چرا که بعد از رنگ‌کاری تنها به شکل لکه‌های سیاه رنگ معین می‌شوند. چوب درخت راش در برابر حشرات و قارچ‌ها مقاوم بوده و در قیاس با چوب سخت گردو، نیمه سخت محسوب می‌شود. راش، به دلیل مزایای بسیاری که دارد یکی از محبوب‌ترین چوب‌ های بازار ایران در تولید مبلمان و کابینت است.

با اهمیت ترین خصوصیت کابینت تمام چوب راش قیمت مناسب‌تر در مقایسه با دیگر کابینت ‌های تمام چوب طبیعی است. بهترین چوب راش مربوط به کشور‌های اروپایی نظیر آلمان و گرجستان است که کیفیت مطلوبی دارند. چوب‌های راش ایرانی نیز هستند که بافت یکنواختی نداشته و به شکل مناسب خشک نشده اند و گره های زیادی دارند. از جله خصوصیاتی که می توان برای چوب راش نام برد، عبارتند از: قیمت مقرون به صرفه، رنگ مایل به قرمز شتری، بافت زیبا و چشم نواز و فرم پذیری و انعطاف بالا

کابینت تمام چوب بلوط

چوب درخت بلوط، نوعی چوب درشت بافت و راست تار، نیمه سخت و نیمه سنگین است که به دلیل فشردگی و استحکام زیاد به عنوان نماد مقاومت نیز مطرح می‌باشد. چوب بلوط، در برابر رطوبت و سایش مقاومت بالایی داشته و یکی از بهترین چوب‌ها جهت ساخت کابینت به حساب می‌آید. چوب بلوط طیف گسترده ای از رنگ‌ها را دربر می‌گیرد. درون چوب بلوط قهوه‌ای روشن تا تیره بوده و ظاهر آن خاکستری تا زرد رنگ می‌باشد. چوب بلوط را می‌توان به واسطه سطح برش ‌خورده آن در مقطع شعاعی که تعداد زیادی پرمگس‌های بزرگ دارد شناسایی نمود.

کابینت تمام چوب بلوط در انواع گوناگون کابینت تمام چوب بلوط قرمز و کابینت تمام چوب بلوط سفید تولید و عرضه می شود. کابینت تمام چوب بلوط قرمز دوام بسیاری داشته و در میان کابینت‌های چوبی تقریبا ارزان قیمت محسوب می‌شود. کابینت تمام چوب بلوط سفید در مقایسه با نوع قرمز آن استحکام و دوام بیشتری داشته و قیمت آن‌ نیز در قیاس با بلوط قرمز بیشتر است. چوب بلوط قرمز و بلوط سفید را نمی‌توان از روی رنگ تشخیص داد، تمایز این دو نوع چوب، با نظر به ظاهر این دو و از منافذ قرار گرفته بر روی آن ‌ها صورت می‌پذیرد. چوب بلوط قرمز در مقایسه با بلوط سفید دارای منافذی درشت‌تری است. البته رنگ بلوط در گروه رنگ‌ های گرم قرار می‌گیرد و امکان دارد فضای آشپزخانه‌ را کمی کوچک‌تر نشان بدهد.

به علت نیمه سنگین و نیمه سخت و درشت بافت بودن، چوب بلوط فشره و محکم می‌باشد و از گذشته‌ بسیار دور یکی از بااهمیت ترین مصالح ساختمانی در اروپای شرقی به شمار می رود. این چوب به دلیل مقاومت بسیاری که در مقابل سایش و رطوبت دارد، بهترین چوب برای پارکت، ساخت مبلمان، کتابخانه، میز و صندلی، تهیه روکش، اسکله سازی، تراورس، ساخت واگن، کشتی سازی، تیرهای شبکه مخابراتی و مدل سازی محسوب می‌شود.

کابینت تمام چوب روس

یکی از انواع کابینت تمام چوب، کابینت تولید شده از چوب روسی است که به آن چوب نراد نیز می‌‌گویند. چوب روسی، فراوان یافت شده و بافت آن پفکی است. این علل باعث شده تا این چوب در قیاس با سایر انواع چوب‌های به کار رفته در تولید کابینت، قیمتی ارزان‌تر داشته باشد. از سوی دیگر فرم دهی به این نوع از چوب‌های طبیعی، به علت تراکم کم آن‌ها کار مشکلی است. از کابینت چوب روس یا نراد اغلب جهت طراحی کابینت های ساده با روکش چوبی استفاده می‌گردد. چوب روسی به علت کاربرد وسیع به مقدار زیاد در بازار موجود بوده، تراکم و چگالی آن کم است. به علت فرم پذیری کم چوب روس، کابینت چوب نراد اغلب با طراحی ساده تر اجرا می شود.

واژه چوب روسی در بازار، به انواع چوب‌های سفید رنگی گفته می‌شود که از روسیه وارد ایران می‌شوند. لازم به بیان است که چوب روسی ، شامل انواع و نمونه‌های مختلفی است که از جمله آن ها می‌توان به نراد، نوئل، انواع کاج‌ها و… اشاره کرد. چوب روسی یا همان نراد با تراکم و چگالی کم و رنگ سفید مایل به زرد معروف بوده و قیمت آن در مقابل چوب های راش و بلوط بسیار پایین تر است از این رو می توان انتظار داشت قیمت کابینت تمام چوب نراد هم به تناسب آن پایین تر باشد. چوب روسی کاربرد بسیاری در نجاری دارد چرا که در مقابل رطوبت نسبت به سایر چوب ها مقاومت بیشتری دارد.

چوب روسی اغلب نقش مکمل و کمکی را در تولید محصولات گوناگون ایفا می کند. به طور مثال در ساخت کابینت‌ و انواع درب‌های چوبی در بخش زیر کار، چوب های راش و روسی در کنار یکدیگر به کار می روند تا در مصرف چوب های گران قیمت صرفه جویی شود.

کابینت تمام چوب ایتالیایی

خواستگاه و پیشینه کابینت تمام چوب به تمدن غرب و روم باستان بر می گردد به همین دلیل به این نوع از کابینت آشپزخانه کابینت ایتالیایی کلاسیک هم گفته می شود.  قرینگی اجزاء از خصوصیت های مهم کابینت تمام چوب ایتالیایی است و کمتر بخش هایی از آن را می توان یافت که قرینه نباشند. جهت تولید این نوع کابینت در ابتدا بدنه یا یونیت طراحی می شود که اگر جنس آن از چوب باشد گران تر خواهد شد در مقایسه با زمانی که از ورق MDF خام و روکش چوبی تهیه شده باشد. پس از اتمام مراحل تولید بدنه نوبت به طراحی و ساخت درب های کابینت می رسد.

انتخاب مدل درب کابینت به سلیقه کارفرما وابستگی دارد. به صورت رایج درب کابینت سبک ایتالیایی از چوب های بلوط، راش، ملچ، افرا، گیلاس و گردو ساخته می شود که بعد از انجام پروسه های مربوط به تولید و پایان فاز ساخت وارد مرحله رنگ کاری می شود. کابینت تمام چوب ایتالیایی یکی از پرچم داران اصلی این سبک در جهان بوده که طرفداران بسیاری نه تنها در ایتالیا بلکه در سرتاسر جهان دارد. بااهمیت ترین خصوصیت های کابینت تمام چوب ایتالیایی شامل موارد زیر می شود:

  • به علت استفاده ترکیبی از چوب و MDF در برابر ضربه و آسیب های محیطی مقاوم است.
  • چوب طبیعی رنگ آمیزی شده در برابر تغییرات دما، و نفوذ اب مقاوم بوده و علاوه بر این سرد و گرم شدن هوا تغییری در ظاهر آن ایجاد نمی کند و به راحتی پوسته پوسته نمی شود.
  • ستون های بلند و گرد همراه با نقش و نگار های ویژه و به کارگیری رنگ های سفید و طلایی
  • درب های غیر ساده و طرح دار در کنار سرستون های منبت کاری شده
  • بر خلاف کابینت های مدرن در کابینت کلاسیک ایتالیایی از درب های جک دار استفاده نمی شود.

کابینت تمام چوب سفید

به طور معمول بر مبنای میزان شفافیت دو نوع رنگ برای کابینت  مورد استفاده واقع می‌شودکه عبارتند از: رنگ‌های پوششی و رنگ‌های خودرنگ. رنگ‌های پوششی کاملاً روی سطح کار را پوشش داده و هنگامی به کار می‌روند که چوب یا روکش استفاده شده در کابینت کیفیت مطلوبی نداشته باشد و یا اینکه از چوب و روکش در ساخت کابینت استفاده نشده باشد (مانند کابینت نئوکلاسیک تمام MDF با رنگ پوششی) اما زمانیکه  از چوب و روکش طبیعی استفاده می‌شود، به کارگیری رنگ‌های پوششی منطقی نیست. در این شرایط رنگ‌های خودرنگ یا همان رنگ چوب که شفاف بوده و بافت اصلی خود چوب را بهتر نشان می‌دهند گزینه ی مطلوبی هستند. این رنگ‌ها جزء رنگ ‌های فوری بوده که در مراحل پایانی فرآیند رنگ کاری روی سطح کار پاشیده می‌شوند و چون حالت شفاف دارند پس از پایان کار بافت و رگه‌های چوب به طور کامل قابل ملاحظه خواهد بود.

یکی از رنگ های محبوب در طراحی کابینت آشپزخانه، رنگ های روشن همچون سفید است. تنها مزیت کابینت تمام چوب سفید دلباز نشان دادن محیط نیست بلکه مزایای دیگری هم دارد که عبارتد از:

  • رنگ سفید جزء معدود رنگ هایی می باد که همواره تازگی داشته و مورد استقبال مردم واقع می شود.
  • به کارگیری رنگ های روشن به ویژه رنگ سفید موجب می شود همواره کابینت و آشپزخانه تمیز به نظر برسد.
  • رنگ سفید هم در سبک مدرن به کار می‌رود، هم در سبک های کلاسیک. علاوه بر این ترکیب رنگ سفید نسبتاً با هر رنگی سازگار است.
  • از رنگ سفید هم می توان به شکل پوششی استفاده کرد (کابینت MDF خام رنگ شده) و هم وایت واش (رگه ها و بافت چوب در پس زمینه رنگ پیداست)

بر اساس نوع متریال مصرفی، کابینت تمام چوب سفید را می توان به دو صورت تولید نمود: کابینت با چوب بلوط و کابینت با چوب راش و روکش بلوط