معرفی کابینت روکش چوب

کابینت روکش چوب چیست: کابینت‌ روکش چوب در اصل کابینت‌هایی با جنس MDF است که شامل طرح‌هایی از چوب بوده است و داخل آن روکشی از جنس چوب پرس شده است و بعد این قطعه‌ها می‌تواند در قسمت‌های گوناگون کابینت مانند درب‌ها و دیگر بخش‌ها استفاده شود. در زمان‌های گذشته از این روش، (روش روکش کردن با استفاده از لایه‌های نازک چوب)، در ساخت کمدهای دیواری و انواع میزهای تحریر یا تلویزیون مورداستفاده قرار می‌گرفت.

کابینت یکی از اساسی‌ترین وسایل آشپزخانه‌ها می‌باشد که وجود آن باعث برقراری اصول نظم در فضای آشپزخانه می‌شود. عواملی مانند؛ چوب‌های طبیعی، قیمت گزاف آن، سخت بودن تولید و طراحی آن، ماندگاری بسیار زیاد، در دسترس نبودن بعضی از چوب‌های طبیعی و عوامل گوناگون دیگر باعث شده است تا قیمت کابینت‌های آشپزخانه بسیار زیاد باشد.

برای شبیه‌تر شدن کابینت‌های روکش چوب با کابینت‌ تمام چوب، از مدل‌ها و طرح‌های ساده‌ای که بر روی درب‌های کابینت چوبی وجود دارد استفاده می‌شود و برای درست کردن این شکل‌ها، نخست مغزی‌های MDF، ابزار زده می‌شود و شکل موردعلاقه به روی مغزی تشکیل می‌شود. این شکل‌ها می‌تواند شامل یک خط ساده یا طرح‌های گوناگون دیگری باشد. سپس روکش‌های چوبی به روی قسمت داخلی ورقه‌های MDF پرس شده و به‌وسیله دستگاه‌های CNC با شکل‌های گوناگون و با توجه به سلیقه مشتری کلید می‌خورد. همچنین اغلب در بعضی طرح‌ها از CNC های دو یا سه‌بعدی هم استفاده می‌شود.

🟢روکش‌های چوبی در قسمت بدنه کابینت سبب خاص شدن و طراحی عالی کابینت‌های آشپزخانه روکش چوب می‌شود.

کابینت روکش چوب چیست

ویژگی‌های کابینت روکش چوب

🔶در ابتدا روکش‌های چوبی به دودسته روکش طبیعی و روکش مصنوعی تقسیم‌بندی می‌شوند.

✔️روکش‌های طبیعی از لایه‌های نازک به‌دست‌آمده و از چوب طبیعی، تولید می‌شوند. این روکش‌ها با بافت های طبیعی شامل گره‌ها و نقش‌های بسیار منحصربه‌فردی هستند و از روکش طبیعی برای پوشش دهی ورقه‌های فشرده مانند MDF، تخته‌های چوبی، لایه‌های نئوپان و تخته فیبر استفاده می‌شود. همچنین روکش‌های طبیعی برای طراحی دکوراسیون ساختمان ازجمله دیوارکوب‌ها کاربرد دارد. روکش طبیعی در مقایسه باروکش مصنوعی مقاومت کمتری دارد و در مقابل رطوبت، گرما، مواد شیمیایی، ضربه، فرسایش نسبتاً آسیب‌پذیر می‌باشند. همچنین روکش‌های چوبی طبیعی به‌ وسیله‌ دستگاه‌های پرس کننده نجاری و چسب در دمای 55 درجه سانتی‌گراد بر روی سطح MDF چسبیده می‌شود. روکش‌کاری کابینت‌های MDF با چوب طبیعی آسان‌ترین روکش‌کاری کابینت به‌حساب می‌آید.

✔️روکش‌های مصنوعی شامل آکریلیک، فویل، وی نیل و HPL است. همچنین روکش مصنوعی مقاومت بسیار زیادی در برابر عوامل گوناگون از جمله رطوبت، تغییر رنگ، ضربه و ….. دارند و در تولید کابینت‌های مدرن چوبی مورد استفاده قرار می‌گیرد. روکش‌های مصنوعی در مقایسه با روکش های طبیعی دارای عمر بیشتری است و با شکل‌های متفاوت در هر نوع دکوراسیونی پیاده یا اجرا می‌شود.

طراحی آشپزخانه ای سنتی با کابینت روکش چوب

مزایا و معایب کابینت‌های روکش چوب

🟢مهم‌ترین مزیت‌های کابینت روکش چوبی به‌صورت زیر است:

✔️قشنگی و خاص بودن از مهم‌ترین مزیت روکش‌های چوبی است. روکش‌های چوب طبیعی به علت گره‌های خاص و بافت طبیعی سبب افزایش توجه‌ها و زیبایی هر چه بیشتر مکان می‌شود.

✔️این نوع کابینت‌ها بیشتر موردتوجه افراد قرار می‌گیرد چون یک جنس آن طبیعی است و از یک منبع تجدید پذیر تولیدشده است و آسیبی یا صدمه‌ای به محیط‌زیست نمی‌زند.

✔️منعطف پذیری از ویژگی‌های کامل کابینت‌های روکش چوب است.

✔️کابینت‌های روکش چوب انتخابی منحصربه‌فرد برای آشپزخانه‌های کلاسیک و سنتی به‌حساب می‌آید.

✔️نصب کردن راحت و بدون دردسر

🔴همچنین این نوع از محصولات مانند هر محصول دیگری، علاوه بر مزیت، عیب‌هایی هم دارد که به‌ قرار زیر می‌باشد:

✔️اگر مدت زیادی در تماس با مایعات یا رطوبت باشد، سبب آسیب‌های جزئی یا کلی می‌شود.

✔️برای نصب کردن لایه‌های روکش چوب احتیاج به افراد ماهر و متخصص است.

✔️مقاومت و استحکام کم در مقابل گرما و حرارت زیاد

✔️قیمت بالای این نوع کابینت‌ها نسبت به دیگر کابینت‌ها

✔️قابلیت حداکثری انعطاف‌پذیری روکش‌های چوبی طبیعی

✔️انتشار مواد سمی در هنگام آتش‌سوزی

رنگ‌بندی کابینت روکش چوب

 شیوه‌های کهنه‌کاری یکی از روش‌های رنگ‌بندی است که معمولاً در این سبک درون حفره‌های طرح رنگ تاریک‌تر در مقایسه با سایر سطح‌های درب زده می‌شود تا حس و شیوه کهنه‌کاری تقویت و نمایان شود . دیگر شیوه رنگ‌کاری پتینه کاری است. در این روش معمولاً از دورنگ ضد یا مخالف هم استفاده می‌شود. همچنین پتینه سیاه طلایی، پتینه سفید مات و طلایی، کرم و برنز و …. از نمونه رنگ‌هایی است که اغلب کاربرد بیشتری دارند.

 اکثراً مشخص کردن رنگ کابینت‌ها کاری بسیار اساسی در اجرای طرح دکوراسیون آشپزخانه است چون امروزه اکثر آشپزخانه‌های منازل در محیط‌های هال و نشیمن طراحی شدند و به همین علت باید این رنگ‌ها با فضای خانه هماهنگی و یکپارچگی داشته باشند برای رنگ‌کاری بیشتر کابینت‌های روکش چوب از روش‌های رنگ‌کاری براق و مات، پولیش و پوششی استفاده می‌شود. 

انواع رنگ‌بندی‌های کابینت‌های روکش طبیعی چوب شامل موارد زیر است:

کرمی، سفید، طوسی، نسکافه‌ای، فندقی، سیلور، مشکی تیره، قهوه‌ای مات، فیلی و دیگر رنگ‌های چوب افرا، راش، بلوط و …. است. همچنین با تغییر رنگ‌ این روکش‌ها، شکل، دستگیره‌ها و دیگر بخش‌های کابینت آشپزخانه‌ها را می‌توان به‌طور هم‌زمان تغییر داد.

کابینت با روکش چوب

انواع طرح‌ها و نمونه‌های کابینت‌های روکش چوب

📌کابینت کلاسیک طرح دار؛ این نوع از کابینت‌های کلاسیک بسیار گوناگون و متنوع هستند. ولی انتخاب کردن شکلی یکپارچه و تمام سفید می‌تواند وضعیتی کسل‌کننده در دکوراسیون آشپزخانه به وجود آورد. طرح‌های نازک و لوزی شکل در کابینت‌های روکش چوبی، باعث زیبایی و جذابیت دوچندان می‌شود.

📌کابینت‌های ساده و براق؛ معمولاً اگر محیط آشپزخانه باشد یا داخل آشپزخانه‌ روشن و دل‌باز است، می‌توانید در طراحی دکوراسیون کابینت‌ها از رنگ‌های تیره و مات استفاده کنید. طرح کابینت‌های ساده و براق به رنگ خاکستری مایل به تیره از پرطرفدارترین رنگ‌های کلاسیک و مدرن روز است.

📌کابینت با ویترین شیشه‌؛ برای طراحی کردن کابینت‌هایی منطبق با مد روز، می‌توانید از ویترین‌های شیشه‌ای برای جای گذاری وسایل و تجهیزات منزل از آن استفاده کنید.

📌کابینت‌های جزیره‌ای؛ از شکل‌های کابینت جزیره‌ای در طراحی دکوراسیون داخلی آشپزخانه، برای آسایش و راحتی بیشتر می‌توانید استفاده کنید. معمولاً کابینت‌های جزیره‌ای مکانی برای نگه‌داری لوازم منزل می‌باشد که همچنین می‎‌‌توان از آن به‌صورت میز ناهارخوری هم استفاده کرد.

📌کابینت باروکش های چوبی شیاردار؛ این نوع کابینت باروکش های چوبی شیاردار در رنگ‌ سبز براق، گزینه خوبی برای آشپزخانه‌ها محسوب می‌شود. معمولاً این شیارها و خط‌های نازک روکش چوب می‌تواند باعث زیبایی هر چه بیشتر کابینت‌ها شود.

📌کابینت آشپزخانه پایه‌دار؛ این نوع کابینت‌ها به نظافت زیر کابینت‌ها اهمیت زیادی می‌دهد و همچنین علاوه بر تمیزی آسان کف‌پوش آشپزخانه‌ها، می‌توانید از شیوه‌های مدرن گذاشتن انواع مختلف لامپ‌ها داخل کابینت‌ها استفاده کرد.

📌کابینت باروکش های چوبی نرده‌ای شکل؛ طرح‌های نرده‌ای شکل برای روکش‌های سطح چوبی یکی دیگر از موارد خاص برای طراحی دکوراسیون آَشپزخانه باغ‌ها یا ویلاهای جنگلی است. رنگ سفید و طرح‌ها و شکل نرده‌ای چوب، فضای آرام و دل‌نشینی به آشپزخانه می‌دهد.

برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید.☎️

✏️پیشنهادات و نظرات خود را درباره مقاله کابینت روکش چوب چیست برایمان کامنت کنید… .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *