تأثیر رنگ کابینت آشپزخانه بر دکوراسیون
راهنمای انتخاب بهترین رنگ کابینت: دکوراسیون یکی از اصول اساسی زیبایی سازی در منازل و ساختمانهای تجاری محسوب میشود و تقریباً از نظر مهندسین این مهارت، هر مکان پر رفت و آمد باید از دکوراسیون زیبا بهرهمند شود. قلب تپنده هر خانهای که همان پر رفتوآمدترین منطقه محسوب میشود، آشپزخانه است که نقش مهمی در منزل ایفا میکند. یکی از وسایل کاربردی در آشپزخانه کابینتها هستند که هم در چینش دکور و هم در روحیه سازه تأثیرگذارند.
در واقع زمانی که یک خانه جدید خریداری میشود یا قصد تغییر دکوراسیون ایجاد میشود، پس از ترسیم طراحیهای اولیه اجرای کابینت، رنگهایی که بر آنها استعمال میشوند، مدنظر قرار میگیرند. آشپزخانهها بهخاطر ساخت مدرنی دارند اصطلاحاً از یک منظره باز به همه قسمتهای خانه سیطره دارند و رنگهایی که برای فضای داخلی آن انتخاب میشوند، باید با همه فضا هارمونی برقرار کنند.
اولین قدم برای تحول در دکوراسیون انتخاب رنگهاست چون بهسرعت بر مناظر خانه تأثیر میگذارند. اگر کابینتهایی که در آشپزخانه نصب شدهاند، کل دیوارها را احاطه نمودهاند، باید در انتخاب رنگ بیشتر دقت کرد. رنگهای مکملی که از طیفهای اصلی نشئتگرفتهاند، انتخاب بهتری برای پیادهسازی در آشپزخانه هستند.
شرایط محیط خانه در انتخاب رنگ کابینت
شرایطی که فضا و مناظر خانه در آن قرار گرفتهاند، انتخاب رنگ را تحتالشعاع خود قرار میدهند برای مثال اگر، آشپزخانه دارای فضای کوچک یا منابع نوری کم باشد، رنگ سفید برای استعمال مناسبتر است چون این رنگ خاصیت خنثی بودن دارد و هم بهترین بازتاب نور را ارائه میدهد. علاوه بر تأثیری که رنگها بر دکوراسیون و هارمونی حریم داخلی خانه دارند، باید گفت در روان و ناهشیار مصرفکنندگان نیز، تأثیرگذارند.
از دید علم روانشناسی هر رنگی دارای المانها و نمادهایی برای شناخت انسانها هستند؛ به عبارت دیگر رابطه بین انسان و رنگ به حدی گسترده است که ابعاد آن در قسمت هشیار ذهن، تعریف نمیشود. تأثیراتی پیشرفتهای که رنگها بر انسان دارند، نشان میدهد که آگاهی از نقش رنگها در زندگی امری بسیاری ضروری تلقی میشود.
کابینتهای تیرهرنگ
مقوله رنگ وابسته به انتخابهای فرد است و تا مادامی که فردی بر اساس علایق و سلیقهاش رنگی را ترجیح ندهد، نمیتواند بهترین دکوراسیون متناسب با حالات و روحیات خود را آماده کند. رنگهای تیره اغلب در سبکهای امروزی بهعنوان رنگهای معماری مدرنیته شناخته میشوند و علیرغم سنگینی که دارند، برای منازل نیز پرتیراژ به کار برده میشوند. رنگهای تیره خصوصاً رنگ مشکی⚫️ بهصورت براق و گلاس استعمال میشوند و حالت مات ندارند حتی برای تکمیل آن در کنار رنگهای دیگر، از رنگ سیاه برای شکوه فضا استفاده میکنند.
اگر زمانی مصرفکننده مایل به استفاده از رنگهای تیره، خصوصاً سیاه، بود، باید در بقیه مناظر خانه از رنگهای کلاسیک روشن استفاده کند تا تناسب و بالانس بین فضاهای مختلف خانه ایجاد شود. کابینتهای رنگ تیره در فضاهای کوچک یا کمنور انتخاب مناسبی نیستند و جز دلگیر کردن فضا نتیجهای در پی نخواهند داشت. همان گونه که در سطور قبلی به آن اشاره شد، رعایت سلیقه و روحیات فرد در روند رنگآمیزی از اهمیت بالایی برخوردار است و اگر مشتری در آشپزخانهای با کابینتهای تیرهرنگ، احساس آرامش دارد اجباری برای استفاده از رنگهای روشن نیست.
🔶سایر کابینتهای تیرهرنگ
طیف رنگهای دیگری مانند سبز🟢 و آبی🔵 که هر دو در زمره رنگهای سرد قرار میگیرند، طبق همین قانون فضاهای تیره پیادهسازی میشوند. در توضیحات این رنگ باید گفت که رنگ ابی به رنگ آرامش و اطمینان شهرت دارد و هر درجه تیرهتر شود، فضا را از آنچه که هست محدودتر جلوه میدهد.
علاوه بر این مطلب رنگ سبز با اینکه به طبیعت🏞 نزدیکتر است و سرعت کارها را کم میکند، بازهم در صورت تیره شدن درجه طیف رنگی، برای فضاهای با ظرفیت کم توصیه نمیشود و باید برای فضاهای بزرگ با بازتابهای نوری فراوان به کار رود. رنگها در عین ظرافتی که از خود نشان میدهند، تأثیرات بالایی بر روان میگذارند و احساسات جدید تولید میکنند. برای مثال استفاده از رنگ بنفش برای کابینتها بهعنوان یکی از اعضای خانواده رنگهای تیره، منجر به ایجاد خلاقیت و نوآوری در عملیاتهای ذهنی و هوشی میشود و در معرض این رنگ قرارگرفتن به پیشرفت هوش سیال کمک میکند.
نوع و جنس کابینتهای رنگ تیره
عموماً رنگهای تیره در کابینتهای گلاس استفاده میشود. بهکارگیری ترکیب این رنگهای تیره بالاخص رنگ مشکی با طیف سفید، باعث ایجاد یک جلوه خاص میشود.
در آشپزخانههایی که نورپردازی ضعیفی دارند، نمیتوان از رنگهای تیره استفاده کرد زیرا حریم داخلی آشپزخانه را کوچک و دلگیر نشان میدهد. براق بودن رنگهای تیره مانند مشکی و طیفهای دیگر برای کابینتهای گلاس و امدیافهایی که با پیویسی پوشانده شدهاند، بسیار مناسب هستند و یک فضای درام و کلاسیک مدرنیته ایجاد میکنند. انواع روکشهای شناخته شده مانند ملامینهها، گلاسها و حتی روکشهای پلیاستری برای پیادهسازی رنگهای تیره گزینه مناسبی میباشند و در جلوهدادن رنگهای براق و تیره بیرقیب تلقی میشوند. براق بودن روکشهای مذکور، باعث شده است تا رنگ مشکی در بورس استفاده برای کابینتها باشد و با تیراژ بالا عرضه شود.
مؤلفههای سادگی کار و ترکیب رنگ مشکی با جزیرهها، کنارهها، سرامیکها و سنگهای کورین سازنده کابینتها به جذابیت استفاده از رنگ مشکی میافزاید. چوبهای طبیعی و خامی که در لایه زیرین انواع روکشها به کار میروند در روند رفلکس نور ضعیف عمل میکنند و اگر از عایق مشکی رنگ بر روی آن استفاده شود، 100 درصد نور را به خود جذب میکنند؛ در این صورت برای نورپردازی فضا، به منابع دیگری نیازمند میشود.
درصورتیکه کابینتها در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرند، برای ایجاد و افزایش مقاومت کابینتها، باید از ترکیب رزین و چسب استفاده شود؛ چنین ترکیبی در روکشهای پلیاستری و پلیاورتانی قابلاستفاده است؛ بنابراین برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی رنگ باختن و مشکل پوسته پرتقالی شدن، برای رنگهای تیره از عایقهای مقاومتر استفاده میکنند.
گلاس و MDF تیره رنگ
کابینتهای گلاس و امدیافهایی که با پیویسی خالص ترکیب شدهاند، از آستانه تحمل بالاتری نسبت به جنسهای دیگر برخوردارند و از این لحاظ جنس و گزینه مطلوبی برای پیادهسازی رنگهای تیره دارند چرا که بالطبع رنگهای تیره، تماماً جذبکننده نور هستند و همین خاصیت باعث میشود تا در مدتزمان کوتاهی آسیب ببینند.
کابینتهای رنگ روشن
در ادامه بحث رنگها به تأثیرات روانشناختی آن میپردازیم که قبلاً درباره آن گفتیم هر رنگی یادآور یک نماد و المان خاص است. یک مثال قوی در این باره رنگهای قرمز و زرد هستند که عموماً برای هشدار دادن و بازدارندگی استفاده میشوند. سطح مقطع بنا و اینکه چه میزان فضا در اختیار دکوراتور است تعیینکننده طیف رنگهای به کار برده شده در فضاست.
مدرن و امروزی بودن کابینتها مرهون استفاده از خاصیت خنثی بودن رنگ سفید است چنانکه اگر فضای کوچک و محدود و یا نورپردازی ضعیف داشته باشیم، با یک سازه شیک مواجه خواهیم شد. باتوجهبه اینکه برای خانمها مدتزمان زیادی در آشپزخانهها تعریف شده است، پس نباید از تأثیرات رنگ فضا بر آنها غافل شد؛ لذا برای ایجاد آرامش و سکون برای آنها باید ابتدا سلیقه آنها را جویا شد و سپس دکوراسیون را برنامهریزی کرد.
برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید.☎️
تاثیر کابینتهای رنگ روشن
به دلیل تنوع و اختلافی که در سلایق گوناگون وجود دارد، نمیتوان به طور مطلق رنگ خاصی را معرفی کرد اما برای هر فضایی، اصول کلی وجود دارد که میتوان بر اساس آن تصمیمگیری کرد؛ برای مثال اولین پیشنهاد برای آشپزخانههایی که فضای تقریباً روشنی دارند، استفاده از رنگهای روشن است تا بهترین و بیشترین بازتابش نور را نشان دهد. اغلب برای فضای باز آشپزخانهها از رنگهای نارنجی و زرد اخرایی استفاده میکنند.
ذات پرانرژی رنگ زرد، باعث میشود که رنگ مناسبی برای سرامیکها و جزیره باشد. ایجاد احساسات مثبت و انگیزشی به همراه مقداری جاهطلبی برای افراد، میتواند بهوقت نیاز مؤثر باشد. از طرفی تناسب و نزدیکی رنگ زرد با طیف نوری خورشیدی میتواند آثار فوقالعادهای بر افراد ایجاد کند.
برای تعهد و انجام اقدامات مهم از رنگ نارنجی استفاده میشود چراکه محوریت این رنگ جادویی بر اصل تمرکز و فعالیت تاکید میورزد. در علم روانشناسی رنگها، قرمز علاوه بر نقش آلارم و بازدارندگی، یک محرک اشتهاآور تلقی میشود و از این طریق علاقه غیرمستقیم نسبت به آشپزی و غذا خوردن در افراد ایجاد میکند. شایانذکر است که در قسمت فنی داستان، باید از چندلایه رنگ قرمز استفاده کرد تا سطح کابینت را بهخوبی عایق کند.
نوع و جنس کابینتهای رنگ روشن
خاصیتی که کابینتهای گلاسه دارند یعنی همان جلوههای براق، باعث میشود تا برای رنگهای روشن نیز، از این جنس استفاده شود. درصورتیکه مصرفکننده بخواهد از فضاهای دوگانه که با یکدیگر در تضادند استفاده کند، باید رنگهای سفید را بارنگ چوبی بیامیزد تا بهترین ترکیب برای جلوه حریم آشپزخانه به دست آید. آشپزخانههایی که قرار است برای کابینتها از رنگهای روشن استفاده کنند، الزاماً اجباری به استفاده از روکشهای مقاوم ندارند چرا که حتی در صورت تابش نور مستقیم، 100 درصد آن را رفلکس میکنند و فضای پرنوری را به بیننده ارائه میدهند.
علاوه بر نوع گلاسه برای کابینتهای رنگ روشن، کابینتهای ممبران هم مناسب میباشند. روکشهای ممبران نیز بر لایهای از امدیاف یا پیویسیها کشیده میشوند و خاصیت براق بودن را حفظ میکند اما به لحاظ قیمت و هزینه از انواع دیگر ارزشمندتر است. مزیت استفاده از حکاکیهای خاص بر روی این روکشها، منجر میشود تا در کنار استفاده از طیف رنگهای روشن برای جلوهدادن به فضای داخلی آشپزخانه، از زیباترین طرحها برای مدرنیته کردن فضا استفاده شود.
آمیزش طرحهای کلاسیک با رنگهای روشن و یا ترکیب رنگهای روشن و تیره، موجب میشود تا برای قلب تپنده خانه، فضایی درام ایجاد شود. سنگهای کورین و جزایر بهکار رفته در این ممبرانها سبب میشود ستونهای بکار رفته در میان سرامیکها، جلوه خاصی پیدا کنند. عموماً رنگهایی که برای ممبرانها توصیه میشوند رنگهایی مانند سفید صدفی، کرمی، کرم طلایی، زرد اخرایی، قهوهای روشن یا مایل به نارنجی و امثالهم میباشند که در نهایت نیاز به بهترین جنس برای کابینتهای رنگ روشن را مرتفع میکنند.
در صورتی که سؤالی در خصوص مطالب بیان شده دارید میتوانید در قسمت نظرات از ما بپرسید یا با ارائه پیشنهادات خود، ما را در بالا بردن کیفیت مقالات کمک کنید.